Cdon dropper kopisperrer
Teknofil

Cdon dropper kopisperrer

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Cdon er ett av alternativene for nordmenn som vil kjøpe musikken sin på nett lovlig. I 2007 begynte de å selge musikk i det kopisperrefrie MP3-formatet og opplevde en salgsøkning. Nå tar altså Cdon et stort skritt videre og nekter å selge musikk med kopisperrer.

- I et forsøk på å påvirke bransjen og å drive utviklingen mot mer forbrukervennlige formater, har CDON nå avgjort at det vil stopp å selge det upopulære WMA-formatet. Fra og med i dag vil alle digitale musikkfiler tilbys i det mer tilgjengelige MP3-formatet, skriver Cdon-eier MTG Online i en pressemelding.

Mikael Olander, administrerende direktør for Cdon, mener at mangelen på kompatible formater trolig har ført til ytterligere ulovlig nedlasting. Butikken vil derfor avslutte samarbeidet med plateselskaper som ikke tilbyr MP3-formatet

- Plateselskapene er forpliktet til å sikre at det finnes lovlige alternativer. Hvis disse selskapene ikke tilbyr brukbare formater, vil vi fortsette å se negative salgstall for musikkindustrien. Det er kun med lovlige, fungerende alternativer at vi kan hindre ulovlig nedlasting. Så lang har musikkindustrien vært altfor trege, sier Olander.

I Norge har Cdon avtaler med blant andre EMI, Bonnier Amigo og Phonofile om distribusjon i MP3-formatet. Men Olander mener at mange flere plateselskaper er nødt til å komme etter om man vil den ulovlige nedlastingen til livs.

- Jeg tror og håper at plateselskapene nå vil lytte til konsumentene og gi dem relevante formater, sier Olander.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen