Test

Catch a Fire

"Catch a Fire" er i likhet med den Oscarnominerte ”Hotel Rwanda” basert på en sann historie. Den er faktisk ikke bare basert, den er en sann historie. I filmen møter vi Patrick Chamusso, spilt av Derek Luke som vi kanskje best kjenner fra "Antwone Fisher" og nå nylig "Friday Night Lights". Han er en hardtarbeidende familiefar som stiller seg nøytral til konflikten mellom de hvite og de svarte i Sør-Afrika. Han er smart nok til å vite at terrorisme ikke fører fram i kampen om en bedre tilværelse for hans folk, og har tatt valget om å jobbe for å forsørge sin kone og sine to døtre i stedet for å sprenge jernbaner og statseide fabrikker.

Tim Robbins er apartheid-politi.
Tim Robbins er apartheid-politi.

Drevet til opposisjon

På motsatt side av konflikten står politimannen Nic Vos, spilt av den strålende Tim Robbins. Hans oppgave er å lokalisere terrorister, presse dem for informasjon og stille dem for retten, i håp om at terrorhandlingene en dag vil avta. Chamusso jobber som formann i et oljefirma og blir etter en terroraksjon mot anlegget hanket inn av Vos, uskyldig mistenkt for å være mannen bak handlingen.

Chamusso, som i frykt av konsekvensene for å ta et offentlig standpunkt mot apartheid har unngått det, skjønner omsider at hvis ikke han kjemper for rettighetene til seg selv og familien så vil ingen andre gjøre det heller. Arbeideren som en gang var akkurat der undertrykkerne ville ha ham, har nå bestemt seg for å kjempe.

Viktig

Selv om apartheid ikke er et like skjult faktum som borgerkrigen i Rwanda var, er det et viktig tema å belyse, og film er et glimrende medium til å gjøre nettopp dette. Med en slik utgivelse som dette, kamuflert med tittelen "Catch a Fire", vil flere få øynene opp for noe som skjedde i Sør-Afrika for ikke så altfor lenge siden. Noyce har pakket historien inn i en elegant visuell stil og har i tillegg skutt hele filmen i Mosambik. Den sliter litt med skiftende tempo og til tider kunstig sceneveksling, og er heller ikke smart eller grufull nok til å gjøre skikkelig inntrykk, men den fungerer. De forskjellige dialektene, spesielt kvasitysken til Robbins, høres litt unaturlig ut, men på tross av dette leverer skuespillerne uhyre sterke prestasjoner.

Catch a Fire   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen