Test

Casshern

Se større versjon og flere bilder
Relativt kraftig tannregulering de har i fremtiden. Foto: Universal

Med utgangspunkt i animeserien "Casshan" fra 1973, er vi satt i et nærmest postapokalyptisk samfunn, som er utfallet av fem tiår med krig og fordervelse mellom Europa og landene i øst. En ny forbundsstat blir derfor formet – Eurasia. Moralsk nedbrutte, slitne etter tiår med krig, finner aldri en fredsfeiring sted. Når en genteknolog, Azuma, introduserer "neo-cellen", en ny teknikk for å erstatte kroppsdeler uten fare for avstøtning, bringer dette nytt håp. Naturen blander seg dog inn i vitenskapen og byr på nok en trussel for menneskeheten. De må nå kjempe mot sin egen utryddelse.

Selvhøytidelig tålmodighetsprøve

Det meningsløse, bortkastede ved krig blir fra første stund prakket på oss med kraft. Det er aldri subtilt, det er påpresset, og derav falskt. En får også følelsen av mangelfull retningsveiledelse. Filmen vil for mye, den tar seg selv for seriøst. Er dette en anti-krigsfilm eller et politisk angrep på Japans politiske system? Antakeligvis begge deler, hvor utførelsen er mildt sagt laber på begge punkter. Den er såpass uintelligent at filmen er fri for mål og mening.

Karakteroppbyggingene, eller mangel på sådan, er så overfladiske og tamme, at ingen form for sympati eller interesse kan finne sted. Selv om flere av rollene er tidvis velspilt, fremstår det hele bare som nok et feiltrinn. Regissør og med-manusforfatter Kazuaki Kiriyas ambisjoner faller i grus på grunn av uerfarenhet.

Se større versjon og flere bilder
Er det Mr. Lee på plakaten til høyre? Foto: Universal

Visuelt pent, til tider

Kazuaki Kiriya pakker det hele inn i noe en kan kalle sliten silke, men dette hjelper lite når innholdet av "pakken" er ekskrementer. Til tider er de datagenererte bildene svært imponerende, iallfall i forhold til det heller lave budsjettet, men det er ofte overflod av lyseffekter og lignende, noe som svekker det visuelle. Denne delen av filmen er dog tyngdepunktet, og når selv ikke dette er spesielt tungt, kan man jo lure.

Dersom filmens spilletid hadde blitt kraftig redusert, kunne mye av overnevnte kritikk blitt noenlunde mer tilgivelig, men nå blir det mer som å se en musikkvideo på nærmere to og en halv time. Det er fryktelig søvndyssende.

Casshern   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen