Casio radbrekker bildene dine

Vi har vært på pressekonferanse med Casio, der de ville vise oss nye, revolusjonerende funksjoner. Managing director Hiroshi Nakmura sier ”I am sure these cameras will seriously shake up the market”.

Når det gjelder HDR ART, er nok den eneste rystelsen som vil komme er den fra en samlet fotobransje som blir uvel av å se resultatet. Dette kommer ikke til å slå an. Nedenfor ser du et eksempel på et motiv som er normalt eksponert (øverst), standard HDR i midten og HDR ART nederst.

Er dette kunst? Ikke egentlig. Er det et bilde? Ikke egentlig. Er det noe skikkelig fanteri? JA!
Er dette kunst? Ikke egentlig. Er det et bilde? Ikke egentlig. Er det noe skikkelig fanteri? Ja.

Vi synes også at HDR-bildet er noe overdrevet, men det er håp om at dette går an å justere i kameraet.

Casio Exilim ZR10 er sikkert et fint kamera.
Casio Exilim ZR10 er sikkert et fint kamera.

Kameraet som først får denne fantastisk revolusjonerende funksjonen er Exilim ZR10. Et kamera beregnet på hvermansen. Det ha 12 megapiksler og 7x optisk zoom. Men det har også mulghet for videoopptak i Full HD med 40 bilder pr. sekund og høyhastighetsvideo i lavere oppløsninger. HS-systemet til Casio tilbyr mange spennende muligheter, og disse skal vi ikke disse. HS-systemet til Casio fungerer utmerket, så det er klart at kameraet kan være interessant for mange.

I tillegg til HDR-funksjonen lanserer Casio også en ny GPS-funksjon. I tillegg til vanlig GPS har den også en bevegelsessensor, så når du befinner deg et sted GPS-en ikke har dekning, vil den likevel vite hvor den befinner seg.

Casio Exilim H20G er et mer avansert kamera. Pass deg så det ikke ødelegger reisen for deg.
Casio Exilim H20G er et mer avansert kamera. Pass deg så det ikke ødelegger reisen for deg.

Funksjonen i seg selv er bra, og vi liker at du til enhver tid kan få korrekt possisjon. Men vi er likevel ikke helt glade. Casio har koblet dette med en database på 10 000 turiststeder, og kan peke deg i riktig retning. Kameraet kan fortelle deg om steder i nærheten av der du er, så du lettere finner framd De har også noen miniatyrbilder av stedet, så du vet det når du er der. Dette er jo svært praktisk. Men det gjør at du går etter kartet, følger massene og ser det alle andre ser. Du mister kreativitet ved å se et bilde på kameraet av stedet, og du vil lettere slutte å besøke andre steder som kanskje er mer spennende, men mindre opptråkket. Hvis du virkelig ikke vil gjøre NOE annet enn alle andre, kan du til og med planlegge reisen din med kameraet. Se på bildene av turistfellene, og marker dem, så kan kameraet peke deg i riktig retning når du er i nærheten. På den måten er du sikker på å ikke oppdage noe litt mer ukjent.

 Bruk det hvis du vil, men jeg tror ikke det bedrer reiseopplevelsen på sikt.

Den nye Hbyrid GPS-funksjonen vil du først finne i Exilim H20G, et kamera med 14 megapiksler, 10x zoom og 24mm vidvinkel. Bare ikke la det ødelegge reisen for deg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen