Casio QV-R40 blir lynkjapt

Casio fortsetter trenden de har skapt med de nyeste kompakte modellene sine. Ultrarask oppstartstid og utløserhastighet bidrar sterkt til å gjøre brukeropplevelsen god.

Kameraet skal være klart til bruk på kun et sekund. Hvis det stemmer blir det raskest på markedet. Canon Ixus 400 har til sammenlikning en oppstartstid på 3.7 sekunder.

Casio skryter også av utløserforsinkelsen, som skal være verdens minste. Hvis autofokusen viser seg å være rask, noe den var på det nye Casio Exilim EX-Z3, vil QV-R40 ha det meste på plass når det gjelder hurtighet. Kameraet skal også være svært raskt til å vise bildene man har tatt, Casio hevder at man kun må vente i 0.1 sekund på å se et bilde i visningsmodus.

En av de største svakhetene til Casio QV-R3 var bilde-til-bilde hastigheten. Det klarte bare å ta to bilder i løpet av 10 sekunder. Casio oppgir dessverre ikke om denne er forbedret på R40.

R40 har 4 Megapiksler og 3x optisk zoom. Zoomen skal i følge Casio være spesielt rask. Lysstyrken er imidlertid normal, med F2.8-4.9. Brennvidden tilsvarer 39-117 mm. Bedre vidvinkel ville vært å foretrekke.

I stedet for de tradisjonelle skyveknappene til Casio er R40 utstyrt med en tydelig knapp for fotomodus og en annen knapp for visning av bilder. Personlig ville jeg foretrukket at det bare var en knapp for visning, og at et lett trykk på utløseren ville satt kameraet tilbake i fotomodus.

Som ventet har Casio utstyrt R40 med mye morsom funksjonalitet. Casios unike Best Shot modus, trippel selvutløser og kalender med alarmfunksjon kan sikkert være nyttig. Bildene lagres også i HTML-albumer på kameraet, slik at bildene er klare for web så snart man flytter bildene over til en datamaskin.

Autofokusen er ny, og har 5 punkter. Det fremgår ikke av Casios informasjon om man selv kan velge fokuspunkt, men kameraet har ihvertfall manuell fokus. Et stort pluss at kameraet også har manuell innstilling av hvitbalanse, dette er en sjeldenhet i denne klassen.

Kameraet har videmodus med kun 320x240 piksler oppløsning, og makrofunksjonen matcher heller ikke de beste; nærmeste fokuseringsavstand er 10 cm. Det har heller ikke like stor LCD-skjerm som f.eks. Casio Exilim EX-Z3, skjermen er på ordinære 1.6 tommer.

Kameraet bruker vanlige AA-batterier, også dette et stort pluss. Det følger oppladbare NiMH-batterier med kameraet.

Kameraet har 10 MB med innebygd "nødminne", og det leveres derfor ikke med ekstra minnekort. Man bør nok kjøpe minst 128 MB SD-minne i tillegg.

Kameraet vil være på plass i månedsskiftet august/september. Casio oppgir at prisen vil bli ca. 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen