Casio på full guffe

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Casio er ikke kjent for å lage verdens menst spennende kameraer, men også blind høne kan tydeligvis legge gullegg, for nå har de presentert en prototype på et 6-megapikslers kamera som skal være i stand til å ta opp til 60 bilder i sekundet i full oppløsning. Lite er kjent om kameraet for øyeblikket - ikke engang navnet - menog dette gjelder også pris og lanseringstidspunkt. Casio har imidlertid ambisjoner om å ha det på markedet innen ett år. Den som lever får se.

Det som derimot er kjent, er at det får bildestabilisering på sensoren, en 2,8-tommers widescreen-skjerm og elektronisk søker. I følge Casio skal kameraet være i stand til å filme i VGA-oppløsning med ikke mindre enn hele 300 bilder i sekundet, noe som gir muligheter for ultra-slow-motion, som man tidligere måtte ha atskillig dyrere og mer komplisert utstyr for å få til. Du kan se en sammenligningsvideo her (krever Flash). Flere videoer finner du her (ja, disse krever også Flash.

Kameraet vil også få brukbar optikk, i alle fall på papiret, med 12 x zoom som spenner fra 35mm til 420mm med blendertall 2.7 til 4.7. CMOS-brikken oppgis til å være på 1/1,8" og sannsynligvis dreier det seg om denne brikken fra Sony. Casio har ikke tidligere akkurat vært plaget med minst bildestøy i verden, men når det gjelder dette kameraet er vi optimistiske. Brikken er ikke av de minste i kompaktverdenen, og siden oppløsningen er såpass lav kan det faktisk hende støyegenskapene er forholdsvis bra, uten at vi vet hva slags kameler man har måttet svelge for å få til den mildt sagt respektable hastigheten. Merk også at brikken, dersom det er den brikken vi mistenker at det er, er i stand til å ta stillbilder samtidig som man filmer, uten at det vil forårsake hakking i filmopptaket, men hvorvidt Casio har implementert dette i sitt kamera vet vi ikke.

Hvordan ser en såpeboble ut i det øyeblikk den sprekker? Test selv!
Hvordan ser en såpeboble ut i det øyeblikk den sprekker? Test selv!

Det sier seg selv at RAW i denne hastigheten ikke er særlig aktuelt, og kameraet vil dermed bare støtte JPG-format. Lagringsmediet vil bli SD-kort, som heldigvis begynner å få bra hastighet og størrelse, noe man så avgjort vil trenge med dette kameraet, som på full pupp kverner igjennom oppunder 1,2 gigabyte med informasjon i sekundet! I følge Casio er det ennå usikkert hvor lenge det er i stand til å opprettholde en slik hastighet, men man bør kunne forvente 3-4 sekunder, som som burde tilsi en ganske heftig buffer på dette kameraet.

Siden navn og eventuell leveringstid foreløpig er ukjent, vil du inntil videre ikke finne dette kameraet i produktguiden, men du kan finne en liten infoside fra Casio her. Pressemeldingen finner du på neste side, og konseptvideoen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen