Casio på full guffe

Casio er ikke kjent for å lage verdens menst spennende kameraer, men også blind høne kan tydeligvis legge gullegg, for nå har de presentert en prototype på et 6-megapikslers kamera som skal være i stand til å ta opp til 60 bilder i sekundet i full oppløsning. Lite er kjent om kameraet for øyeblikket - ikke engang navnet - menog dette gjelder også pris og lanseringstidspunkt. Casio har imidlertid ambisjoner om å ha det på markedet innen ett år. Den som lever får se.

Det som derimot er kjent, er at det får bildestabilisering på sensoren, en 2,8-tommers widescreen-skjerm og elektronisk søker. I følge Casio skal kameraet være i stand til å filme i VGA-oppløsning med ikke mindre enn hele 300 bilder i sekundet, noe som gir muligheter for ultra-slow-motion, som man tidligere måtte ha atskillig dyrere og mer komplisert utstyr for å få til. Du kan se en sammenligningsvideo her (krever Flash). Flere videoer finner du her (ja, disse krever også Flash.

Kameraet vil også få brukbar optikk, i alle fall på papiret, med 12 x zoom som spenner fra 35mm til 420mm med blendertall 2.7 til 4.7. CMOS-brikken oppgis til å være på 1/1,8" og sannsynligvis dreier det seg om denne brikken fra Sony. Casio har ikke tidligere akkurat vært plaget med minst bildestøy i verden, men når det gjelder dette kameraet er vi optimistiske. Brikken er ikke av de minste i kompaktverdenen, og siden oppløsningen er såpass lav kan det faktisk hende støyegenskapene er forholdsvis bra, uten at vi vet hva slags kameler man har måttet svelge for å få til den mildt sagt respektable hastigheten. Merk også at brikken, dersom det er den brikken vi mistenker at det er, er i stand til å ta stillbilder samtidig som man filmer, uten at det vil forårsake hakking i filmopptaket, men hvorvidt Casio har implementert dette i sitt kamera vet vi ikke.

Hvordan ser en såpeboble ut i det øyeblikk den sprekker? Test selv!
Hvordan ser en såpeboble ut i det øyeblikk den sprekker? Test selv!

Det sier seg selv at RAW i denne hastigheten ikke er særlig aktuelt, og kameraet vil dermed bare støtte JPG-format. Lagringsmediet vil bli SD-kort, som heldigvis begynner å få bra hastighet og størrelse, noe man så avgjort vil trenge med dette kameraet, som på full pupp kverner igjennom oppunder 1,2 gigabyte med informasjon i sekundet! I følge Casio er det ennå usikkert hvor lenge det er i stand til å opprettholde en slik hastighet, men man bør kunne forvente 3-4 sekunder, som som burde tilsi en ganske heftig buffer på dette kameraet.

Siden navn og eventuell leveringstid foreløpig er ukjent, vil du inntil videre ikke finne dette kameraet i produktguiden, men du kan finne en liten infoside fra Casio her. Pressemeldingen finner du på neste side, og konseptvideoen finner du her.

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen