Casio med nytt Exilim-kamera

Exilim Card EX-S600 er oppfølgeren til S500. Fellesnevneren her er først og fremst størrelsen. Målene lyder 90(B) x 59(H) x 16.1(D)mm. Noe som gjør at det burde få plass i de fleste skjortelommer. Kameraer med høy oppløsning begynner å bli vanlig i dag, så en oppløsning på seks megapiksler er ikke banebrytende, men absolutt et pluss på et forbrukerkamera.

Skjermen på S600 er gått gjennom en forbedring. I hovedsak er det lysstyrken som er forbedret. Omtrent dobbelt så kraftig ifølge Casio. I tillegg til størrelsen vil S600 kunne skryte av bildestabilisator. Hvis den fungerer som Casio sier vil den gjøre bildene skarpe selv om motivet skulle bevege seg fort eller du sliter litt med stabiliteten selv. Funksjoner som "auto-macro" og "quick-shutter" vil sørge for å ivareta riktig fokusering.
Kameraet har også mulighet for filmopptak i VGA-oppløsning. Skal vi tro Casio er dette "førsteklasses filmopptak". Det gjenstår å se, men man skal aldri si aldri. Noe zoom-kamera er det ikke, en optisk zoom på 3x er det du får. Likevel vil nok dette dekke behovet for de fleste.S600 kan by på flere artige finesser. Blandt disse finner vi “Past Movie” som starter filmopptak 5 sekunder før du trykker knappen. Den bruker det innebygde minnet i kameraet på 8,3MB til å gjøre dette. "Short Movie" gjøre noe av det samme; den tar vare på litt film før og etter opptak slik at du kan velge hvor opptaket skal starte og slutte. Altså en slags filmbuffer. Ellers så lagres bilder og film på et SD-kort eller MMC-kort.

Kameraet fåes i tre farger: “Sparkle Silver”, “Mistral Blue” og “Latin Orange”. Det vil være tilgjengelig i begynnelsen av 2006. Prisen er enda ikke kjent.

Kilder: Casio

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen