Tegningene av W63CA til venstre, og forgjengeren W53CA til høyre.
Tegningene av W63CA til venstre, og forgjengeren W53CA til høyre. (Foto: FCC / Casio)

Casio med forbedret mobilkamera

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Megapikselracet blant mobilprodusentene de siste årene har høstet sterk kritikk for kun å prioritere oppløsning, ikke bildekvalitet. På få år har mobilkameraene gått fra å oppløsning på fattige 0,3 megapiksler til 8,1 megapiksler, uten at det har danket ut selv billige kompaktkameraer på kvalitet.

Les også: Flere megapiksler gir dårligere bilder >>

BSI gir bedre bilder

Dette ønsker Casio å gjøre noe med. Bilder fra det amerikanskje teletilsynet FCC avslører Casios nye kameratelefon Exilim W63CA, som skal bruke en helt ny bildebrikke basert på BSI-teknologi. Tross mindre størrelse skal denne ta vare på bildets kvaliteter i langt større grad enn dagens brikker.

Hva den nye brikken gjør for å få det til er uklart, men den nye teknologien kalt BSI skal gi bedre kontrast og skarpere bilder. Kameraet kan ta bilder i en oppløsning på 8,1 megapiksler.

Brikken i W63CA er en CMOS-brikke produsert av selskapet Omnivision, og ble lansert i mai i år. I pressemeldingen fra lanseringen skrev selskapet at de lykkes i å krympe optikken og samtidig øke kvaliteten betraktelig gjennom "prosessendringer".

Selv om Casio ikke har lansert W63CA enda, tyder modellbetegnelsen på at telefonen kun skal selges på det japanske markedet av operatøren KDDI. Dog viser FCC-dokumentene at telefonen har 3G-støtte, og kan dermed i teorien brukes i det norske 3G-nettet, uten at vi vil garantere noe som helst. Det kan nok være fristende for flere, spesielt med tanke på at telefonen også har en vridbar skjerm med oppløsning på hele 800 x 640 punkter.

(Kilder: EE Times, FCC, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen