Casio med 3,2 mpiksler

Casio slipper nå A5406CA, som er verdens førstekameratelefon med 3,2 megapikslers oppløsning. Dermed er det duket for å ta bilder i en like høy oppløsning som mange av de digitale kameraene på markedet.

Kameralinsen til telefonen har i tillegg blitt utstyrt med autofokus for å sikre en enda bedre kvalitet på bildene som blir tatt. En annen funksjon som er interessant er muligheten til å stille inn telefonen til å ta panoramabilder, det vil si bilder som er mye bredere i forhold til høyden enn det som er vanlig.

Bilder med en oppløsning på opp til 2048 x 1536 piksler har en vesentlig ulempe, nemlig at de raskt fyller opp minnet på telefonen, som ikke er på mer enn 12 MB. Heldigvis er det port for minnekort av typen Mini-SD, slik at man kan utvide minnet med opp til 128 MB.

Telefonens indre skjerm er av typen QVGA, og har en oppløsning på imponerende 240 x 320 piksler. Dette burde tilfredstille selv den mest kresne MMS-bruker. Den eksterne fargeskjermen er heller ikke dum.

A5406CA har forøvrig fått en fiffig funksjon som lar brukeren sende sende bilder rett til en printer via den infrarøde porten, slik at man ikke trenger å knote med overføring til en datamaskin for å få bildene på papir.

Telefonen blir dessverre bare utviklet for japanske nettverk, og er derfor ubrukelig i den vestlige delen av verden.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen