Casio lanserer ny kompakt superzoom

Erstatter testvinneren EX-ZR100.

For et par dager siden annonserte Casio en oppfølger til EX-ZR100, et kamera som vi ble meget imponert over og som vant vår stortest av kompatkameraer.

Les også: TEST: Casio EX-ZR100

Casio er tydeligvis stolt over denne oppfølgeren, for selv om kameraet har blitt annonsert i disse dager vil det ikke dukke opp i butikkene før godt ut på nyåret, nærmere bestemt i februar/mars 2012. De har også vært litt sparsommelige med informasjon om kameraet, men litt info er tilgjengelig.

Casio ZR100 som vant kompaktkameratesten hos oss.
Casio EX-ZR200 erstatter EX-ZR100 som vant kompaktkameratesten i våres.

Tar man utgangspunkt i den informasjonen som er sluppet, så ligner nykommeren endel på sin forgjenger. Nytt er imidlertid bildebrikken, en 16 megapiksler CMOS bildebrikke, mot 12.1 megapiksler hos ZR100. ZR200 har samme brennvidde som ZR100, tilsvarende 24 mm på vidvinkel til 300 mm på full tele. Det er ikke nevnt noen ting om lysstyrke på objektivet, men sett ut i fra bildet ser det ut som om lyssterken er lik på begge kameraene.

Les også: Stor test av lommekameraer

Kameraet skal kunne filme i full-HD, og skal være godt for 30 bilder i sekundet i seriefotografering. Dette er litt lavere enn forgjengeren, som klarer 40 bilder per sekund. Batterikapasiteten er i følge CIPA 480 bilder per lading, noe som er ganske bra til et kompaktkamera å være.

ZR200 har den samme skjermen som ZR100, på 7,6 cm (3 tommer) med en oppløsning på 460800 piksler. På plass er også både ulike former for eksponeringsautomatikk og manuell eksponering, noe som bør gjøre enhver entusiast fornøyd. I tillegg til forskjellige autofokusinnstillinger kan også kameraet fokusere manuelt.

Les også: TEST: Casio EX-FH100

Ved første øyekast er det lite som skiller ZR200 fra ZR100, så helt hva som er den store endringen er vanskelig å se. Nå er det som nevnt lite informasjon tilgjenglig, og vi vil komme tilbake til kameraet nærmere lansering. Kameraet ventes engang på nyåret, men noen konkret lanseringsdato annet enn det som er nevnt over er ikke gitt. Heller ikke internasjonal pris, men man kan nok regne med at ZR200 legger seg prismessig rundt det som var anbefalt utsalgpris av ZR100.

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen