Casio lanserer Exilim-mobil

For noen måneder siden dukket det opp tegninger av en ny Exilim-telefon fra Casio, og nå er det ferdige produktet klart for markedet.

Exilim er med kjent som en digitalkamera-serie fra produsenten, som har strukket seg fra syltynne kompaktkameraer til mer profesjonelle modeller.

Den nye Exilim-mobilen har fått navnet W63CA, og ved første øyekast er det ikke lett å se at det er snakk om en mobiltelefon. Baksiden minner nemlig fullt og helt om et vanlig kompaktkamera. Skjermen brettes ut som i en kamskjellstelefon, vris rundt, og brettes inn igjen, for å gi Exilim W63CA en helt vanlig kompaktkamera-formfaktor. Når skjermen er brettet ut, avdukes et vanlig mobiltastatur.

Kamera er satt i høysetet

Exilim W63CA har en kameraoppløsning på 8,1 megapiksler. Oppløsningen er som kjent ikke det avgjørende for bildekvaliteten, men alt tyder på at kameraet har vært i fokus hos Casio. Selskapet har allerede erfaring med å lage tynne kompaktkameraer, så det er all grunn til å sette forventningene høyt.

Mobilen stiller med 9-punkters autofokus og ansiktsgjenkjenning, slik at kameraet automatisk kan fokusere på folkene i søkeren. En ekte Xenon-blits er også på plass, noe som gir bedre lys i bildene tatt i mørke omgivelser enn den tradisjonelle LED-lampene som du finner i de fleste mobiltelefoner.

De fleste av Exilim-modellene har vært kjent for god kvalitet på videoopptakene. W63CA holder på denne fellesnevneren, og kan ta opp video i oppløsninger inntil 640 x 480 piksler og 30 bilder i sekundet. Dette plasserer videofunksjonen i samme liga som Nokias multimediatelefoner.

Innebygget i telefonen finner du et eget Youtube-program som gir deg direkte tilgang til å laste opp videoene dine.

Gigantisk OLED-skjerm

For å få full oversikt over bildene dine, har Exilim W63CA fått en 3,1 tommer stor skjerm, noe som er større enn i de aller fleste mobiler på markedet. Denne har en oppløsning på 480 x 800 piklser, og er av typen OLED som bør gjøre den strømsparende og fargesterk.

Forøvrig er mobilen ganske fargesterk i seg selv, og kommer i fargene lime, rosa, sort og sølv.

Men ikke til Norge

Nei, til Norge kommer nok Exilim W63CA ikke. Telefonen lanseres på det japanske markedet, og vil nok holde seg innenfor japanske grenser.

– Casio opererer enkelt og greit ikke med mobiler i Norge. Dette går på system, og mobilene som produseres har ikke riktig støtte for norske GSM-nett, sier Eivind Hovden, administrerende direktør i Casio Scandinavia, til Amobil.

Hovden vet ikke om det foreligger noen planer om å lansere mobiler i det nordiske markedet, men når vi ser på mobiler som Exilim W63CA benytter vi oss av retten til å håpe.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen