Casio Exilim EX-Z600

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Casio Exilim EX-Z600 er et ganske lite kamera både i størrelse og vekt. Likevel har det blitt plass til en 2,7 tommer LCD-skjerm på baksiden, og fortsatt er det plass til de vanligste knappene, slik at du slipper å måtte endre måten du bruker et kamera på, for å få plass til den større skjermen. Skjermen har en oppløsning på 153 600 punkter, noe som er mindre enn vi skulle ønsket, men langt mer enn Casio har hatt på de fleste andre kameraer i det siste, så dette er et framskritt. Casio hevder også at skjermen er tre ganger så lyssterk som på forgjengeren, EX-Z500. Det er gode nyheter, og vil gjøre skjermen bedre å bruke i litt vanskelig lys.

De vanlige spesifikasjonene skiller seg lite fra mengden. 6 megapiksler og 3x optisk zoom, tilsvarende 38-114mm. Det vil si at det er bra med tele, men heller sørgelig lite vidvinkel.

Kameraet har en funksjon som gjør at blitsen kan brukes ved seriebilder. Det gir mulighet til å ta tre blitsbilder på ett sekund. I slike tilfeller har blitsen enda kortere rekkevidde enn normalt, men det kan være interessant hvis du skal forevige en hendelse eller et ansiktsuttrykk som endrer seg raskt.

Det er også lagt inn en funksjon som heter Revive Shot, som skal brukes til å avfotografere gamle bilder som har mistet mye av fargene og kanskje har skader. Kameraet kan automatisk fikse dem opp, og hvis de sitter fast i et album, så du ikke får fotografert rett på, så retter kameraet også opp skjeve linjer. Dette er en funksjon vi ser for oss kan ha stor nytte for mange. Hvor mange av oss har ikke gamle fargebilder fra 60- og 70-tallet, som er helt gule og rare?

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Makrofunksjonen på kameraet ser på papiret litt middelmådig ut. Minste fokusavstand er 15cm. Det betyr at hvis du har slike behov, så er det kanskje ikke kameraet å satse på. På den annen side, hvis du ikke har slike behov, så betyr det ingen ting den ene eller andre veien.

Noe av det mest imponerende er batterikapasiteten. Casio oppgir denne til å være 550 bilder, i henhold til CIPA-standarden. Det er noe av det høyeste vi har sett på noe kompaktkamera, og tatt i betraktning at dette er et lommekamera med en diger skjerm, så er det nesten utrolig.

Kameraet kommer med en krybbe til å sette kameraet i for overføring av bilder og lading av batteri. Vi foretrekker at man kan lade batteriet i en separat lader, for da kan man fortsette å fotografere med batteri nr. 2 mens batteri nr. 1 lades. Men med den kapasiteten som er på dette batteriet, er det et mindre problem enn normalt.

Kameraet vil være i salg fra midten av februar, og veiledende pris er 2795,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen