Casio Exilim EX-Z400

Da vi fikk EX-Z400 til testing, var ikke kameraet satt i masseproduksjon ennå. Denne testen gjelder derfor et såkalt preproduksjonseksemplar. Men det ingen grunn til å anta at det vil være vesentlige forskjeller mellom det eksemplaret vi har testet og den versjonen som snart vil være tilgjengelig i butikkene.

Fysisk

EX-Z400 leveres i fire ulike hovedfarger, og er preget av myke linjer og avrundede former. De fleste vil nok være enige i at dette er et pent kamera med et elegant utseende. Forsiden er preget av det sølvblanke zoomobjektivet, som går fra en vidvinkel på 28 mm til en tele på 112 mm, og baksiden domineres av en stor 3-tommers LCD-skjerm.

Kameraet virker solid – dekselet er av metall, og luken til batterirommet er av vanlig robust kaliber. Det er også positivt at objektivfronten er beskyttet av et deksel når kameraet er avslått. Den mest utsatte delen av kameraet er LCD-skjermen, som lett vil kunne få riper. For å beskytte dette delikate kameraet mot skjemmende skrammer, bør man vurdere å anskaffe et mikrofiberhylster eller en liten bag. Dette er ikke kameraet for ekspedisjoner i Amazonas …

I bruk


EX-Z400 er generelt et raskt og responsivt kamera. Autofokus virker kjapt og uten problemer, og fungerer selv i meget svakt lys. Fotografering med blits gikk en anelse tregt, og oppstartstiden kunne ha vært enda raskere, men navigering i menyene går lynraskt, og i testen av filoverføringshastighet gikk kameraet rett til topps. Videre er kameraet enkelt å bruke – her er det ingen kryptiske begreper eller bortgjemte menyer.

Når det gjelder batterilevetid, ligger EX-Z400 flere hestehoder foran kameraer som det er naturlig å sammenlikne med. Faktisk finnes det neppe noen andre kompaktkameraer (av denne typen) på markedet som slår EX-Z400 hva batterikapasitet angår.


Bildekvalitet

Det er slett ikke alltid at et elegant utseende er ensbetydende med god bildekvalitet. Ofte er det snarere tvert om. Men EX-Z400 er et eksempel på et kamera der forventningene som skapes av det ytre faktisk innfris. EX-Z400 tar kort sagt utmerkede bilder. Det er neppe noen overdrivelse å si at det er blant de beste i sin klasse på bildekvalitet. Riktignok bør man holde seg unna de aller høyeste ISO-verdiene, men dette gjelder jo så godt som alle kompaktkameraer, ikke bare EX-Z400. Og ved lavere ISO-verdier kan de færreste av konkurrentene måle seg med denne nykommeren fra Casio.

I tillegg kan kameraet ta opp video i HD-kvalitet med 24 bilder i sekundet, og videokvaliteten er helt klart blant de bedre vi har sett. Dette er prikken over i-en på et kamera som selv uten denne funksjonen ville ha plassert seg helt i toppsjiktet.

Oppsummering

 
  Elegant utseende
  Noe tregt ved oppstart
 
  28 mm vidvinkel
  Middels raskt ved serieopptak
 
  Stor LCD-skjerm
  Dårlig bildekvalitet ved høy ISO
 
  ”Levende” histogram
  Ingen værtetting
 
  God autofokus   Mangler HDMI-kontakt
    Enkle og raske menyer    
  Pluss   God bildekvalitet ved lave ISO-verdier     
  Pluss   God fargegjengivelse     
  Pluss   Høyt dynamisk omfang    
  Pluss   Kan ta opp video i ”HD"    
  Pluss   Innovative etterbehandlingsfunksjoner      


Konklusjon

Casio EX-Z400 er et kamera vi trygt kan anbefale. Det har få svakheter, og utmerker seg klart på flere områder. Autofokus virker selv når det er nesten mørkt, batterilevetiden er fantastisk, og bildekvaliteten plasserer det blant de beste i klassen, i alle fall så lenge man holder seg under ISO 800. I tillegg er det meget enkelt å forandre viktige innstillinger. EX-Z400 har potensial til å bli en suksess.


 

 

Klikk her for å lese hele testen

Bildegalleri

 

Casio Exilim Zoom EX-Z400

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen