Test

Casio Exilim EX-F1

Introduksjon

Casio har i mange år levert noen av de lekreste og tynneste kameraene på markedet. Til gjengjeld har de i stor grad holdt seg i det segmentet. Nå har de gått nye veier, og lansert noe vi aldri har sett maken til.

EX-F1 er tilsynelatende et vanlig ultrazoomkamera med 6 megapiksler og 12x optisk zoom. Det har to hjul på toppen, mot ett som er vanlig, og det indikerer at noe er annerledes. Men det er først når man leser spesifikasjonene eller leter i menyene at man virkelig ser hva dette kameraet kan gjøre.

Mens andre kameraer kan ta 2-3 bilder pr. sekund, og noen profesjonelle speilreflekskameraer klarer helt opp i 10, så klarer EX-F1 60 bilder i full oppløsning. Skal du ta video, så tar andre kameraer 30 bilder i sekundet i 640x480. EX-F1 tar full HD (1920 x 1080) med 60 bilder pr. sekund, eller du kan få høyere hastigheter på lavere oppløsninger. Helt opp i 1200 bilder pr. sekund.

Dette er med andre ord et kamera helt utenom det vanlige.

Les hele testen her.

Fysisk

Ikke veldig stort.
Ikke veldig stort.

En fast skjerm på 2,8 tommer, og elektronisk søker er ganske ordinært. Byggekvaliteten er ikke dårlig, men noen knapper virker litt billige. Kameraet er godt å holde for store hender. Batteriet har god kapasitet og objektivet høy lysstyrke. Vi savner litt vidvinkel.

 

I bruk

Dette kameraets sterkeste side, er hastigheten. Det er lynkjapt på seriebilder, og raskt også på omtrent alle andre områder. Det har masse funksjoner for den avanserte entusiasten. Ønsker du å eksperimentere med høyastighetsopptak av video eller foto, er dette et drømmekamera.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er slett ikke dårlig. På flere områder matcher den kameraer med høyere oppløsning. Hjørneskarpheten og hvitbalansen er god, men det er mye kromatisk feilbrytning.

Konklusjon

 

 


  - Lynrask seriebildefunksjon, 60 bps. - Kun ett sekunds buffer på serieopptak
  - Høyhastighets videoopptak - Lav oppløsning på videoopptak i de høyeste hastighetene
  - 12x zoom og god lysstyrke - Dårlig brukergrensesnitt
  - Masse nyttige funksjoner - Litt stort grep for små hender
  - Jevnt over god bildekvalitet - Mye kromatisk feilbrytning
  - Blitssko    
         

 

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Casio Exilim Pro EX-F1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen