Casio er flinke til å lage kraftige fritidsklokker, og ser ut til å ha tatt med seg erfaringene til sin første Android Wear-klokke.
Casio er flinke til å lage kraftige fritidsklokker, og ser ut til å ha tatt med seg erfaringene til sin første Android Wear-klokke. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Casio har sluppet en smartklokke for hardhauser

Har to samtidige skjermer og inntil én måned batteritid.

Las Vegas / Tek.no: Casio har puslet med digitale klokker en stund, men de har ikke vært tidlig ute med en skikkelig smartklokke. Når de først prøver seg på sjangeren er det imidlertid på unikt Casio-vis.

Selskapet er kjent for G-Shock-modellene sine, og for noen år siden tok vi også inn en av modellene som hadde Bluetooth-funksjonalitet til test.

Les testen av Casio G Shock GB6900AA her »

Den nye klokken har design som tydelig hinter tilbake til selskapets klassiske robuste modeller, men Smart Outdoor Watch WSD-F10 (puh!) kan så veldig mye mer.

En pen murstein til håndleddet

Barometrisk trykksensor er bare én av flere sensorer som er bygget inn. Dataene kan vises på egne skjermer som hentes frem ved hjelp av Tools-knappen.
Barometrisk trykksensor er bare én av flere sensorer som er bygget inn. Dataene kan vises på egne skjermer som hentes frem ved hjelp av Tools-knappen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Aller først er det dog på sin plass å nevne størrelsen. Den er ganske massiv denne tingesten her, og der aktører som LG, Samsung og Huawei gjør alt de kan for å krympe smartklokkene sine ned til fornuftig størrelse – har Casio stolt sluppet en murstein til å ha på håndleddet.

Det sagt, så er det en ganske flott murstein. Vi har en tendens til å tilgi utendørsklokker stor størrelse. De skal jo tross alt være mulige å betjene når man har kalde og slitne fingre etter en lang tur på fjellet. Dermed skal de bare være så store, og «oversized»-designen passer også godt til den øvrige estetikken i klokkehuset.

Den kommer i flere farger, inkludert en skikkelig kjedelig svart variant. Jeg ble i stedet stående og fikle med den røde utgaven.

Stappfull av sensorer

Casio har proppet den full av sensorer, og operativsystemet Android Wear. Klokken har barometrisk trykksensor, akselerometer, gyroskop og kompass. Den har også en rekke klokkeskjermer som skal vise deg dataene fra disse sensorene. Kort sagt er dette en smartklokke for hardhauser og turfolk.

Den er ikke akkurat noen kompakt liten tass denne klokken. Legg merke til de store knappene som skal kunne betjenes med hansker.
Den er ikke akkurat noen kompakt liten tass denne klokken. Legg merke til de store knappene som skal kunne betjenes med hansker. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Du skal også kunne få tips og hint om hvordan du kan oppnå treningsmålene dine på skjermen. Innholdet i menyene er en salig blanding av Casios egne «verktøy», som har en egen knapp, og Googles Android Wear-funksjoner.

Kan ha kjempelang batteritid

Smartklokker flest varierer fra dårlig til elendig når det kommer til batteritid, og Casio er på sett og vis ikke et unntak. I vanlig smartklokkemodus gir den svært kortvarig nytte på rundt ett døgn.

Det er likevel ingen grunn til bekymring. Casio har nemlig gjort noe ganske uvanlig. De har lagt til en helt ordinær LCD-skjerm i selve glasset, over fargeskjermen. Dermed kan du sette klokken i en vanlig urmodus der den for de fleste praktiske formål blir en G Shock-modell, og får batteritid på opp mot én måned.

Hva klokken vil koste i Norge, og om den kommer, vet vi ikke for øyeblikket, men i USA er prisen satt til 500 dollar. Dermed er den ganske kostbar, og vesentlig dyrere enn det Apple Watch Sport er i USA.

Det sagt har vi stor sansen for løsningen med de doble skjermene, og Casio har alltid vært flinke på robuste klokker til utomhus bruk. Nevnte vi forresten at klokken er vanntett ned til 50 meter og testet etter den såkalte MIL-810-standarden? Nå gjorde vi i hvert fall det.

Frister Casios smartklokke, eller har du satt kikkerten på noe annet? Syng ut i forumtråden under.

Også Garmin har robuste turklokker med haugevis av sensorer – og GPS. Ta en titt på testen av Garmin Fenix 3 her »

Klokken kommer også en matt metallisk oransj farge. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
I tillegg til en grønn utgave. Det finnes også en svart versjon. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)
Google Fit er med, og passer på hvor mange skritt du har gått. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Smart Outdoor Watch WSD-F10

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen