TEST: Casio GB-6900AA

Test Casio GB-6900AA

(Bilde: Sander Dyrop, Amobil.no)

Denne Casio-klokken snakker med mobilen

Vi har tatt en kikk på Bluetooth-klokken Casio GB-6900AA.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tekniske spesifikasjoner

Materialvalg: Resin, stål, mineralglass
Størrelse: 53,2 x 50 x 17,7 mm
Vekt: 64 gram
Funksjoner: LED bakbelysning, verdensur med 35 tidssoner og 100 byer (sommertid av/på), 1/100-sekund stoppeklokke, nedtellingsur, 5 alarmer, signal hver tid, vibrasjon, mobil-link via Bluetooth 4.0, 12/24 timers format.
Nøyaktighet: +/- 15 sekunder per måned
Batteritid: 2 år på ett CR2032-batteri (12 timer mobillink per dag). 
Pris: Ca. 2000 kroner

Kort sagt:
Robust konstruksjon
Vanntett og støtsikker
Varsling av e-post
Varsler når du går fra mobilen
God verdensurfunksjon
Kan stille klokken fra mobilen

Ganske banale mobilfunksjoner
 Vanskelig å sette opp
 Vi slet med tilkoblingsproblemer
 Mobilapp må kjøre i bakgrunnen
Casio G-Shock GB-6900AA - front.
Casio G-Shock GB-6900AA. Foto: Sander Dyrop, Amobil.no

Casio G-Shock GB6900AA er et av de nyeste tilskuddene i Casios G-Shock-serie. Klokken har stort sett de samme funksjonene som andre digitale klokker, og dette er altså ingen avansert "smartklokke".

Likevel har den et par smarte funksjoner som er kompatible med iPhone, som gjør at vi syntes det var verdt å ta en nærmere kikk på klokken.

Enkel design

Klokken, som kan fungere som et tillegg til din iPhone, har ikke en like stilig og moderne design som for eksempel smartklokken I`m Watch. Det er ikke nødvendigvis en ulempe. Noen vil kanskje si at Casios klokke tar seg bedre ut rundt håndleddet enn det I`m Watch gjør, med tanke på at den har en design som ikke skiller seg særlig ut fra andre klokker.

Klokken har fem knapper, to små på hver side, og nederst en større «G»-knapp som lyser opp skjermen. Alle knappene fungerer bra. Klokken er laget av resin, et materiale som ligger på en litt gummiaktig plast. Undersiden er av metall.

Skjermen er delt i tre. Den største delen viser tid og dato, mens ruten øverst til venstre viser hvilke innstillinger som er i bruk. En liten rute øverst til høyre viser status for Bluetooth-forbindelsen.

Les også: Pebble-klokken er rett rundt hjørnet

Klokken er laget for å tåle røff behandling – derav navnet "G-Shock". Den tåler vann, og du kan for eksempel dusje, svømme eller surfe med den. Men selv om den skal tåle 20 bar – eller 200 meter – anbefales den kun til snorkling, ikke til dykking.

Det er ikke noen spesielle treningsfunksjoner i klokken, som for eksempel pulsmåling. Er du på utkikk etter en god treningsklokke, anbefaler vi at du i stedet leser testen av Polar RC3 GPS.

Varsler om e-post og samtaler

Klokken kan som tidligere nevnt fungere som et tillegg til iPhonen din. Den kan nemlig signalisere et innkommende anrop eller at du har mottatt en e-post. Du får da beskjed via skjermen og med vibrasjoner i klokken. Ringefunksjonen hadde vi imidlertid litt problemer med å forstå poenget med. Du får nemlig kun vite at det ringer, men ikke hvem som ringer. I dokumentasjonen står det at "Caller information" ikke er tilgjengelig med iPhone – men det står også i systemkravene at klokken kun fungerer med iPhone. 

Du kan heller ikke ta telefonen ved hjelp av knappene på klokken. Dermed fungerer ringevarslingsfunksjonen kun som en ekstra varsling i tillegg til evt. lyd og vibrering i telefonen din.

E-postfunksjonen var mer nyttig. Du setter opp hvilke e-postkontoer du vil sjekke mot i en app du installerer på mobiltelefonen. Når det kommer en ny e-post, vil klokken vibrere og evt. pipe – og e-postadressen til avsenderen vil dukke opp på klokken.

Det er ikke varsling av SMS-er, men du kan få varsling både fra Facebook og Twitter. Alt går gjennom telefonen, og varslingen er avhengig av at du har G-Shock-appen kjørende i bakgrunnen på iPhone. 

Casio G-Shock GB-6900AA trenger en iPhone-app hvis du vil bruke mobilfunksjonene.
Casio G-Shock GB-6900AA trenger en iPhone-app hvis du vil bruke mobilfunksjonene.Foto: Casio

Finn telefonen

En stor ulempe er at siden klokken og mobilen kommuniserer via Bluetooth, kan ikke enhetene være mer enn èn meter fra hverandre. For at ikke forbindelsen til klokken skal brytes, må du ha mobilen i lommen. 

Klokken kan hjelpe deg å finne iPhonen din hvis du har mistet den eller rotet den bort. Dette fungerer ved at du kan få telefonen til å gi lyd fra seg ved å holde inne en knapp på klokken. Men siden du må være innenfor rekkevidden til Bluetooth er du antagelig så nær mobilen at du ville ha funnet den uansett. 

En funksjon som kanskje er nyttigere, er at klokken automatisk kan hente riktig klokkeslett fra mobiltelefonen som er koblet til, slik at du slipper å stille inn tiden manuelt.

Vanskelig å sette opp

Det å sette opp G-Shock 6900 kan være litt av en tålmodighetsprøve. Etter å ha lest manualen som fulgte med i esken, uten å bli noe klokere, sjekket vi på Casios nettsider for en finne en mer omfattende guide. Det fant vi, og etter hvert klarte vi å sette opp klokkens mobilfunksjoner mot både iPhone 4S og en iPhone 5. På en noe tungvint måte valgte vi mail- og telefonoppsett, varslinger, lyder, tid og dato. Før du kan koble klokken til en iPhone må du laste ned appen G-Shock+ fra App Store. 

Vi hadde ganske store problemer med å få satt opp mot iPhone 5 først, og fikk mange feilmeldinger. Men da vi forsøkte samme operasjon hjemme, uten like mange forstyrrende Bluetooth-enheter i nærheten som på jobben, gikk det greit. Et søk på nettet avslørte imidlertid at mange slet med de samme problemene som oss.

Klokken bruker for øvrig Bluetooth 4.0 Low Energy, som betyr mye bedre batteritid enn klokker basert på tidligere versjoner av Bluetooth. Batteritiden skal være opptil to år, med 12 timers daglig bruk av Bluetooth-sammenkobling mot mobil. Du kan ikke lade opp klokken, men må bytte batteri som på en hvilken som helst vanlig klokke. 

Les også: Google-klokken kan komme i sommer

Til slutt

Alt i alt er Casio G-Shock GB6900aa er en helt grei og robust klokke, med enkel design og vanlige klokkefunksjoner. En god verdensurfunksjon med 100 forhåndsdefinerte byer er et pluss. 

Prisen på nesten 2000 kroner er kanskje litt høy, og mobilfunksjonene er egentlig mest for en kuriositet å regne, enn noe du virkelig har nytte av. Funksjonene er for enkle og banale til at vi vil kalle dette en "smartklokke", men er du på utkikk etter en tøff klokke som tåler en støyt kan det være verdt å ta en kikk på Casio G-Shock GB6900AA.

Vi lånte klokken av Klokker.no.

Les også: - Microsoft utvikler smartklokke

Casio G-Shock GB-6900AA

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen