Casebuy LCD EZ Power Supply Tester III

 

En enkel og rimelig måte å teste om strømforsyningen din fungerer må vel nesten være et must have" for oss som mekker og skrur på datamaskiner til daglig?

Med Casebuys LCD EZ Power Supply Tester vil man være i stand til å sjekke at strømforsyningen starter opp, og at det gis rette spenninger for linjene-12V, +3,3V, +5VSB, +12V1, +12V2, samt PG (Power Good). Skulle en av spenningene være utenfor en viss grenseverdi, utløses en liten alarm og den aktuelle spenningen blir markert på skjermen.

Takk til Casebuy som sendte oss enheten til test.

 

Spesifikasjoner  • Materiale: Aluminium (1 mm tykk)
  • Ytre mål: 126 x 63,7 x 17,5 mm ("lommestørrelse")
  • Power Good(PG) automatisk varsling
  • Én LED for hver enkelt spenning
  • LCD-display som viser spenningsnivå
  • Alarm ved lav, høy eller ingen spenning
  • Støtter alle standard ATX-strømforsyninger

NB! Testeren er kun laget for å sjekke strømforsyningens respektive linjer i en kort periode grunnet mulig overoppheting.Tar vi en kjapp inspeksjonsrunde rundt enheten, finner vi først ATX-kontakten som støtter både eldre 20-pin- og de nye 24-pin-kontaktene.

Beveger vi oss over på den andre siden finner vi tilkoblinger for både EPS/P4 (8- og 4-pin), 6-pins PCIe og en standard floppy-kontakt. Mens det langs sidene av enheten finnes tilkoblinger for både molex- og SATA-kontakter.


I brukPå toppen av enheten finner vi en liten LCD-skjerm som viser de aktuelle spenningsnivåene, samt et par enkle kontroll-LED-er for +12, +5 og +3,3 Volt.

Når man tilkobler ATX-kontakten skal strømforsyningen automatisk starte, LCD-en lyser opp, for deretter å vise de forskjellige spenningsnivåene.

For hver enkelt hovedspenning som er i orden, lyser en av kontroll-LED-ene ved siden av skjermen. I tilfeller hvor man har en defekt strømforsyning vil man kunne se at selve LCD-skjermen forblir mørklagt.

I tilfeller hvor kun en av spenningene mangler eller er over/under et visst nivå, lyder en alarm, og både kontroll LED-en og LCD-skjermen vil indikere hvilken linje som feiler.Når det kommer til bruksområdet for denne testeren, må det sies å være noe begrenset ettersom den ikke kan belaste strømforsyningen med mer en det som er nødvendig for å starte den, i de fleste tilfeller under 10 Watt.

Dog er det et enkelt diagnostiseringsverktøy for å finne ut om strømforsyningen i det hele tatt virker - så får man heller ty til andre og langt bedre verktøy for å finne ut om spenningene er slik de skal være under belastning.


Konklusjon

Har du et reelt behov for et enkelt diagnoseverktøy til strømforsyninger, så er denne enheten en kjekk sak å ha liggende i skuffen, men absolutt ikke noe for "hvermannsen".

Kort oppsummert kan man si at enheten gjør jobben enkelt og kjapt, men man kommer i de fleste tilfeller like langt med en kabelstump og et enkelt multimeter.

 


+ Enkel i bruk
+ Hendig størrelse


- Begrenset bruksverdi
- Tilgjengelighet

 

Casebuy LCD EZ Power Supply Tester III

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen