Test

Case Build

09.05.01

Jeg syns ikke det var noe vits i å fortsette med dette kabinettet mer, så jeg satte likså godt i gang med sveiseapparat og vinkelsliper for å skape kabinettet til Overklokking.no's Project OX ... Mye av det som er gjort hittil vil også bli direkte overført til det nye kabinettet, så les gjerne dette også.


15.02.01

Nå ser CD-kabinettet relativt ferdig ut, med det meste på plass. USB-huben er ikke montert enda, pga. noe ledningsmas, men den kommer. Hullene til USB-kontaktene er selv- følgelig klare, til venstre for de fire innfelte 3,5mm kontaktene til lyd, to inn og to ut. Jeg har ikke bestemt meg for noen farge på frontpanelet enda, så foreløpig er det bare grunningsgrått. Ulempen med at det står inni et skrivebord i lutet furu er at ikke alle kule farger passer no' særlig...


Det kommer vel ikke som noe sjokk for de som kjenner meg litt at jeg ikke kunne leve med noe vanlig kabinett, men dette er kanskje litt far out. Hovedideen var å kamuflere hele kabinettet, samtidig som det hadde god kjøling og gjorde kontakter og CD-ROM'er lett tilgjengelig. Skrivebordet har jeg forresten lagd selv, så jeg fikk det som jeg vil :-)

Den løsningen som passet best, var å ha en separat holder for DVD, CD-brenner, diskettstasjon, USB hub, viftestyring og lydporter til venstre for tastaturhylla (klikk for større bilder). Denne er ikke riktig ferdig enda, men det kommer seg. Som dere ser av bildet under har jeg tatt av frontpanelet på diskettstasjonen, DVD'en og hub'en og limt dem sammen i ei plate - det ser bra ut når det er lakkert :-)

Alt av innmat blir snudd 90 grader i forhold til vanlige kabinetter ettersom kontaktene vender oppover. Skrivebordsplata kan nemlig vippes opp, så jeg kommer lett til. Harddiskene sitter fortsatt vannrett, de lagde en stygg lyd når de sto feil vei... Den store svarte slangen på bildet oppe til venstre er alt av kabler til CD-kabinettet.

Kabinettet er fullstendig hjemmlagd i 6mm MDF-plater kledd i svartlakkert aluminium. For å få festet hardware på en vettug måte, skaffet gutta på Microplex meg et hovedkort-brett fra Addtronics. Kabinettet har også fått bein å stå på, så inntaksviftene kommer litt opp fra gulvet de gangene det står et annet sted (LAN-parties).

Kjøling må til, hullet i bånn er til fire stk. 80mm, ellers har jeg en 80mm foran harddiskene, 3DfxCool grafikkortkjøler og en 60mm Papst oppe ved Enermax strømforsyninga som også har en 80mm og en 92mm. Enermax'en styrer viftehastigheten sjøl, de andre kjører jeg på en hjemmelaget viftestyring.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen