Carl Zeiss med Nikon F-fatning

Tidligere har Carl Zeiss laget topp-objektivene sine til Contax. Det har ekistert overganger, men nå skal det altså komme objektiver med F-fatning, slik at du kan sette det rett på Nikon-kameraet ditt. Carl Zeiss sier at objektivene både er beregnet for analoge og digitale kameraer.

Alternativ tekst mangler

Det første objektivet som slippes vil være Planar T* 1,4/50 ZF. Contaz RTS-versjonen av dette objektivet var rangert som det aller beste, lyssterke normalobjektivet i verden. Kort etter kommer Planar T* 1,4/85 ZF. Disse objektivene vil komme på markedet i løpet av våren. Som det framgår av bildet over, er det flere objektiver på trappene. Disse, og flere til vil bli lansert på Photkina-messen i september.

Årsaken til at Carl Zeiss satser på en slik løsning, er at Kyocera, som eier Contax-navnet, har sluttet å produsere kameraer under dette navnet. Så da ble det nødvendig for Carl Zeiss å finne nye markeder. I motsetning til tidligere, vil de distribuere objektivene selv.

Carl Zeiss sier at det også kommer objektiver med M-42-fatning, som det finnes adapter til både til Canon FD og EOS. Disse vil ha betegnelsen ZS.

Her finner du mer informasjon om ZF-serien.

Det finnes adapter for å kunne bruke ZF-objektivene på Canon EOS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen