Carl Zeiss med lyssterk vidvinkel

Den drevne objektivprodusenten Carl Zeiss har annonsert et nytt 35 mm fastobjektiv, med en maksimum blenderåpning på f/1.4. Distagon T* 1,4/35 kan brukes på Nikon’er med F-fatning(ZF.2) og Canon’er med EF-fatning(ZE). For øvrig skal objektivet fungere på både analoge og digitale kameraer.

Les også: Filmer du med speilrefleks?

På den tekniske siden er objektivet bygd opp av 11 glasselementer fordelt over 9 grupper. Blendertallet strekker seg fra f/1.4 til f/16, og den minimale fokusavstanden er relativt lave 0,3 meter.

Skarpe bilder selv på stor blenderåpning skal ikke være noe problem takket være en stor fokusring, ifølge produsenten selv. Objektivet har ikke autofokus. Et antireflekterende belegg bidrar til at uønskede lys ikke slipper til samt reduksjon av motlysrefleks – lens flare.

Mekanikken er lagd av et ’ekstremt holdbart og robust’ metall, som Carl Zeiss mener selv de er kjent for, utrykt i pressemeldingen. Distagon T* 1,4/35 vil bli sluppet på markedet i løpet av første kvartal neste år, til en veiledende pris på €1385,71, tilsvarende i underkant av 11 000 norske kroner per dagens kurser.

Les også: Leica og Carl Zeiss på Sony NEX?

Les også: Carl Zeiss slipper proffobjektiver for filmproduksjon

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen