Carl Zeiss for Canon

Ryktene har svirret en stund nå, og endelig kommer bekreftelsen: ZE-objektivene som Carl Zeiss har hintet til i det siste ER faktisk CZ-objektiver med Canons EF-fatning. Carl Zeiss er kjent for sin skarpe og gode optikk, men denne har inntil nå ikke vært tilgjengelig for Canon-brukere.

Først ut er Planar T* 1.4/50 ZE, som etter sidende vil få en veiledende pris i Tyskland på 579 Euro, inklusive Tysk mva på 19%. Objektivet vil ikke få autofokus, men vil kommunisere elektronisk med kameraet og objektivdata vil dermed kunne registreres i bildenes EXIF. E-TTL vil også støttes.

Carl Zeiss 50mm f1.4
Carl Zeiss 50mm f1.4

Carl Zeiss slipper samtidig en Canon-versjon av sin Planar T* 1.4/85 ZE, og akkurat som 50mm-eren vil heller ikke denne få autofokus. Prisen i Tyskland skal visstnok ligge på 999 Euro, også denne gang inklusive tysk mva.

Begge objektivene skal bli tilgjengelige i løpet av siste kvartal 2008, og flere brennvidder vil etterhvert slippes i Canon-versjoner, lover Carl Zeiss i sin pressemelding. En oversikt over objektiver fra Carl Zeiss finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen