Carl Zeiss med superbillig VR-brille
(Bilde: Carl Zeiss)

Carl Zeiss med superbillig VR-brille

Carl Zeiss har lansert en billig konkurrent til Oculus Rift og Samsung Gear VR.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skjermbrillen Oculus Rift har fått en del oppmerksomhet for sin evne til å skape en ny måte å se spill, video og annet innhold på. Ved hjelp av brillen og sensorer som følger bevegelsene dine, skapes det en opplevelse av at du befinner deg inne i en virtuell verden. 

Dette ble fulgt opp av Google, som kom med en brille de kaller Cardboard Headset, og Samsung, som i forkant av årets IFA i Berlin lanserte Gear VR, en mer forseggjort brille som bare kan brukes med deres egen Galaxy Note 4.

En rimelig universalbrille

Siste skudd på stammen er altså VR One fra Carl Zeiss, et selskap som er best kjent som produsent av linser ulike typer optikk, og særlig til kameraer. 

Men det er neppe Carl Zeiss' mest avanserte linser som sitter i denne brillen. Den skal nemlig ikke koste mer enn 650 kroner.

Brillen til Zeiss skal kunne brukes til ulike mobiler ved at du bytter ut skuffen som holder telefonen på plass i brillen. En slik skuff kan kjøpes separat, og koster under ti dollar. Foreløpig finnes holderne bare til iPhone 6 og Galaxy S5, men flere skal komme til etter hvert. Brillen passer for telefonen med skjermstørrelse fra 4,7 til 5,2 tommer, skriver Liliputing.com.

Vi har sniktittet på Oculus Rift DK2 – les hva vi synes her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen