Capture One Pro 6 er lansert!

Phase One har sluppet Capture One Pro 6.
Phase One har sluppet Capture One Pro 6.

Phase One har sluppet en ny versjon av sitt bildebehandlingsprogram Capture One.

Les også: Oloneo med spennende beta

Den nye versjonen kan friste med blant annet lokaljuserting av bildene. Denne funksjonen lar brukeren justere ulike deler av bildet, uten at dette påvirker den originale RAW-filen.

I tillegg har programmet en ny funksjon som ligner Correct Lens Distortion fra Photoshop CS5. Denne funksjonen retter opp eventuell tønne- eller putefortegning, uten at dette skal gå på bekosntning av dimensjoner og forhold mellom de ulike elementene i bildet.

Les også: Photoshop Camera RAW 6.1

Programmet har også fått en ny funksjon som gir bedre kontroll over svart/hvitt-konverteringen. Her får brukeren mulighet til å justere en farge for høylyset og en annen farge for skyggeområdene. Dette skaper en split toning effekt på svart/hvitt-bildene.

En annen spennende nyhet er at Capture One 6 bruker OpenCL. Dette gir en mer effektivt bruk av grafikkortet, som gir raskere prosessering under bildebehandlingen. Du kan lese mer om dette her.

Les også: Slik fjerner du bildestøy

Den siste store nyheten i den nye versjonen er støtte for Apples Ipad, Ipod Touch og Iphone. Applikasjonen Capture Pilot fungerer slik at man kan se bildene direkte på den bærbare enheten, mens bildene blir tatt. Dette gjøres ved å koble kameraet til en datamaskin og åpne programmet.Programmet kommer til både Mac og Windows. Det slippes i to versjoner, Capture One Express 6 og Capture One Pro 6. Førstnevnte er en enklere versjon myntet på entusiastfotografer, mens Capture One Pro 6 er myntet på de profesjonelle fotografene.

Norsk pris er ennå ikke kjent, men begge versjonene kan kjøpes direkte fra Phase Ones onlinebutikk. Har du versjon 5 fra før, kan du oppgradere for en litt billigere penge.

Kilder:
www.phaseone.com
www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen