Capote

Bilde

Se større versjon og flere bilder
"Capote" preges av grumsete gråsjatteringer.

Bildet har svært neddempede farger, med et grått, grumsete preg over seg. Dette er antagelig slik regissør Bennett Miller ville at filmen skulle se ut, og det fungerer. En kan dog pirke noe på bildets kontrastnivå, siden dette ikke er av skarpeste standard. Det tyder på en noe svak soneoverføring, men det er langt fra uutholdelig.

Filmen er i 16:9 widescreen.

Lyd

Lydsporet presenteres i Dolby Digital 5.1, på originalspråket engelsk, og er svært så ypperlig. Dialogene er særdeles klare, og filmmusikken, som for øvrig er meget god, gjengis på en måte som gjør at det kommer helt til sin rett.

Ekstramateriale

Ved første øyekast ser ekstramaterialet ut til å tilby mye interessant, iallfall til en én-disk-utgivelse å være, men men ved en nærmere titt begraves iveren som forhåpningene fremprovoserte.

Først og fremst serveres det to kommentatorspor. Det første av regissør Bennett Miller og Philip Seymour Hoffman, det andre av filmfotograf Adam Kimmel og, igjen, regissøren. Dessverre er ingen av sporene særlig lange. Det går strekninger på størrelse med fotballbaner mellom hver gang en dialog blir satt i gang, og enda lengre mellom noe særskilt interessant. Synd.

Det følger også med to "bak kulissene"-dokumentarer, samt en kort dokumentar om Capote selv. Absolutt spennende ting å hente her, men det blir for langt mellom hver gang henteturen kan finne sted, dessverre.

En rekke trailere er også lagt til. Trivielle greier, egentlig.

Konklusjon

Bennett Miller leverer en meget sterk debutfilm, hvor skuespillet så definitivt er i særklasse. Det hele er stillferdig fortalt, alltid med en drivende kraft som står sterkt, og resultatet gir en rystende virkning. DVD-utgivelsen er noe svak når det gjelder ekstramateriale, men bilde- og kanskje spesielt lydkvaliteten er av god standard. En film som "Capote" vil mest sannsynlig få en bedre utgivelse i nær fremtid, så om du vektlegger ekstramaterialdelen, vil en slik være verdt å vente på. Uansett er dette en svært god film.

Capote

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen