Canons vårslipp - Powershot

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Powershot D10

Vanntett, støtsikkert og tåler norsk vinter.
Vanntett, støtsikkert og tåler norsk vinter.

Canon kaster seg på moten med vanntette kameraer, men velger en litt annen innfallsvinkel enn mange av konkurrentene. De har tatt utgangspunkt i et vanlig kamera, og passet på at funksjonalitet og bildekvalitet er som på vanlige kameraer. Deretter har de pakket det inn så det tåler vann ned til en dybde av 10m, fall fra 1,2m og temperaturer ned til -10 grader.

Av utseende minner det derfor om et undervannskamera. Hvor vidt du liker det eller ikke, er opp til deg. Det signaliserer at du helst gjør andre ting enn å ligge på sofaen, men det blir fort litt større enn noen av konkurrentenes modeller, for eksempel Olympus Tough. Skjermen er på 6,3cm (2,5 tommer), og gir dermed plass til knapper som skal være store nok til at du kan betjene dem med hansker på.

I likhet med alle de andre modellene som er lansert i dag, har D10 12 megapiksler, optisk bildestabilisator, Digic IV signalprosessor og ny, mer intelligent automatikk, som analyserer motivet for å finne ut hva du tar bilde av, og dermed bruke optimale innstillinger i forhold til det.

Som ekstrautstyr kan du få deksler i andre farger enn det blå som er standard, og du kan få en spesiell stropp til å feste kameraet i klatreseler, dykkerdrakter og liknende, så du ikke mister det. Bæreveske i neopren er også tilgjengelig.

Kameraet blir tilgjengelig i mai, i god tid til badesesongen, og får en veiledende pris på 3500,- kroner.

 

Powershot SX200

Ultraszoom i lommeformat.
Ultraszoom i lommeformat.

Ultrazoomkameraer er ikke de mest populære i Norge, men når de kommer i ganske kompakt utførelse blir det mer interessant for folk flest. SX200 har 12x zoom – det samme som den gamle S-serien, men er langt mer kompakt, og vil konkurrere direkte med Panasonic TZ7 og tilsvarende. Zoomområdet tilsvarer 28-336mm og er et utmerket zoomomfang.

Kameraet har en blits som spretter opp, og gir dermed større avstand til objektivet, noe som gir bedre resultat.

Med fullt sett av manuelle funksjoner, inkludert lukkerprioritet og blenderprioritet er dette absolutt et kamera som retter seg mot entusiastene.

Nytt på mange av modellene, SX200 inklusiv, er muligheten til å ta opp video i HD, 720p. Dermed har kameraet også HDMI-utgang så du kan vise videoene direkte på TV i full kvalitet.

Personlig synes vi kameraet er litt stort. Det høres kanskje rart ut, tatt i betraktning den lange zoomen, men når Olympus har en modell på nesten halve størrelsen med 10x zoom, virker det litt i største laget.

Til en veiledende pris av 3300,- kan dette kameraet bli ditt, men ikke før i mars.

 

Powershot A1100 og A2100

A2100 med bra zoom og høy bildekvalitet.
A2100 med bra zoom og høy bildekvalitet.

Dette er modeller som er laget for å ta bilder av høy kvalitet i forhold til prisen. De er ikke så lekre som Ixusene, og større er de også, men du får mye kamera for pengene hvis du er mer opptatt av resultatet enn av designen på kameraet.

Forskjellen på modellene er i all hovedsak at A2100 har 6x zoom og 3 tommers skjerm, mens A1100 har 4x zoom og 2,5 tommers skjerm. Det gjør også at A1100 er noe mindre.

Begge har 12 megapiksler og optisk bildestabilisator, men ingen av dem har skikkelig vidvinkel. De bruker AA-batterier, så du trenger aldri å være redd for å gå tom for strøm.

A110 finnes også i sølv og i blått.
A1100 finnes også i sølv og i blått.

Det er ikke all verdens til manuell kontroll på kameraene, men med de nye automatiske mulighetene som vi har nevnt over, bør kameraet være i stand til å håndtere de fleste situasjoner ganske bra.

Allerede i februar skal A1100 bli tilgjengelig til en veiledende pris av 2000,- kroner. A2100 må du velte til april før du får tak i, og da anbefaler Canon en pris på 2400,- kroner.

Disse modellen erstatter A1000 og A2000 som ble lansert i fjor.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen