Canons raskeste til nå.

Som vanlig på denne tiden av året, slipper Canon et lass med nye produkter. Først ute denne gangen er Pixma-serien med multifunksjonsskrivere, det vil si skrivere som også har innebygd skanner, og dermed kan både skanne og kopiere i tillegg til å skrive ut dokumenter og fotografier.

MP270 er enkel men veldig rimelig.
MP270 er enkel men veldig rimelig.

Det som slår oss hver gang det blir lansert nye fotoskrivere for tiden, er at det stort sette er hastigheten som er forbedret. Lite skjer på utskriftskvalitet og funksjonalitet. Det kommer gjerne ny programvare som kan gjøre mer enn den gamle, men alt i alt virker blekkskrivermarkedet rimelig modent. Det betyr at hvis du kjøper en skriver nå, så trenger du ikke bytte den ut hele tiden for å ha det beste.

Pixma MP250 og MP270
I den nedre ende av skalaen finner vi Pixma MP250 og MP270. Dette er billige skrivere med veiledende priser på hhv. 499,- og 599,- kroner. Begge skal være i stand til å skrive ut bilder i høy kvalitet, men er ikke de raskeste og mest funksjonrike på markedet.

MP550 gir deg en rimelig skriver med høy utskriftskvalitet.
MP550 gir deg en rimelig skriver med høy utskriftskvalitet.

MP250 er oppgitt til å kunne skrive ut et kantløst bilde i 10x15cm på 56 skunder, mens MP270 gjør samme jobben på 45. Ellers har MP270 generelt høyere utskriftshastighet, høyere oppløsning på skanneren og støtte for direkteutskrift ved hjelp av Pictbridge.

MP490, MP550 og MP560
To av disse skriverne, MP490 og MP560, har vi allerede omtalt etter at de ble offentliggjort for et par måneder siden. Der finner du også mer generell informasjon som gjelder for mange av disse modellene. De får veiledende priser på hhv. 809,- og 1529,- kroner. Den siste skriveren, MP550, er identisk med MP560, men mangler innebygd trådløst nett og støtte for automatisk dobbeltsidig utskrift. Hvis du klarer deg uten det, så sparer du litt penger. MP550 vil koste veiledende 1019,- kroner.

Skal du ha det raskeste som er å få, med omtrent alle funksjoner, trenger du kanskje en MP640.
Skal du ha det raskeste som er å få, med omtrent alle funksjoner, trenger du kanskje en MP640.

MP640
Dette er en skriver som har det meste du ønsker deg. Utskrift med 5 separate blekkpatroner og 1pl dråpestørrelse. Det er støtte for både tosidig utskrift og trådløst nett (WiFi og Bluetooth) Hastigheten er økt ytterligere fra de rimeligere modellene, og maskinen kan nå skrive ut et kantkløst bilde i 10x15cm på 20 sekunder. Hastigheten på de fleste andre operasjoner er også økt, og det samme har oppløsningen på skanneren (4800 x 9600 piksler optisk).

Skriveren gir deg mulighet til å skrive ut på CD/DVD-plater, og vil koste 1839,- kroner.

Alle de overnevnte skriverne kommer på markedet i september.

Trenger du utskfiter i svart/hvitt?
Trenger du utskfiter i svart/hvitt?

MP990
Helt øverst troner MP990. Dette er flaggskipet blant multifunksjonsskriverne. Den har en ekstra blekkassett med grått blekk. Det gjør den atskillig mer velegnet til å skrive ut svart/hvit-utskrifter.

Skanneren er forbedret med CCD-teknologi (CIS på de rimeligere modellene), og det er mulig å skanne lysbilder og negativer. Fargedybden på gråtoner er økt fra 16 til 48.

I tillegg til programvaren som kommer med de andre skriverne, får du også med Easy-photo Print Pro og Canon Digital Photo Professional. Til gjengjeld betaler du også en del ekstra for denne skriveren. En prislapp på 3229,- kroner er i overkant av hva de fleste er villige til å betale i for sånt i dag. Men skal du ha noe av det ypperste for hjemmemarkedet, er det slike priser ut må tåle.

MP990 vil ikke være å finne i butikkene før i november.

Canon lanserer også noen dedikerte fotoskrivere, uten skanner. De kan du lese om her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen