Canons råtass får 69 Megapiksler i sekundet

Klikk for å se flere og større bilder

Etter en tabbe fra Canon i Frankrike ble nyheten om EOS 1D Mark II lekket ut for to dager siden. Vår opprinnelige nyhet kan leses her.

Kameraet klarer å ta utrolige 40 bilder med 8.5 bilder i sekundet, og hvert bilde er på 8.2 Megapiksler. Canon Norge har derfor som overskrift i pressemeldingen at kameraet kan ta 69 Megapiksler i sekundet. Ingen andre kameraer på markedet er i nærheten av slike prestasjoner.

En ny versjon av DiGIC-bildeprosessoren, raskere CMOS-bildebrikker enn tidligere og en ekstra stor bildebuffer er hemmeligheten bak den suverene ytelsen. Det er sikkert ikke så ofte at man tar mer enn 40 bilder av gangen, men f.eks. Canon EOS 10D sliter med treg lagring til minnekortet fra bufferen. Canon oppgir ikke hvor rask lagring til minnekortet 1D Mark II har, men vi antar at dette kameraet har bedre ytelse enn 10D også på dette området.

Klikk for å se flere og større bilder

Hvert bildepunkt er omtrent like stort som på studiomodellen Canon EOS 1Ds, markedslederen på bildekvalitet. Dette skulle tilsi at 1D Mark II får meget bra bildekvalitet, også når høyere ISO-verdier brukes. Det er over et år siden 1Ds ble lansert, og 1D Mark II har fått en rekke mindre forbedringer i forhold til denne. Det skulle ikke forbause oss om 1D Mark II har bedre bildekvalitet piksel for piksel.

Canon skriver at Mark II har fått en oppstartstid på rekordraske 0.5 sekunder, og en utløserforsinkelse på 40 millisekunder.

I går kunne vi skrive at Mark II noe overraskende har fått støtte for SD-minnekort. Dette kan antyde hvilken vei Canon vil gå i fremtiden. SD-kort er betydelig mindre enn CF-kort, men kan i siste generasjon matche CF på ytelse. Hvis man har både SD og CF-kort i kameraet, kan kameraet lagre bildene til begge samtidig. En hendig funksjon er at kamerainnstillingene kan lagres på minnekortet, slik at man kan ta med seg sine egne preferanser hvis man skal bruke et annet kamera.

Klikk for å se flere og større bilder

Kameraet leveres med en nyutviklet programvare, Digital Photo Professional. Denne skal behandle RAW-filer 6 ganger raskere enn tidligere versjoner. Bilder som konverteres til RAW eller TIFF får automatisk en korrekt fargeprofil lagt ved filen.

Canon EOS Mark II kommer i april/mai, og antydet pris er 45 000 kroner. Det er slett ikke ille sammenliknet med EOS 1Ds.

Pressemelding og spesifikasjoner følger på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen