(Bilde: James Beltz / YouTube)

Canons nye bildesensor er ekstrem

Tar flotte bilder selv når det er beksvart ute.

Både øyne og kameraer er sensitive overfor lys. Når det er mørkt, er det derfor et problem: Verken vi eller kameraet ser noe særlig. Film- og fotobransjen har løst dette med det grønne nattsynet, men det gir tross alt ikke et korrekt bilde av hvordan ting ser ut.

I mars annonserte Canon en ny kamerasensor på 35 mm som er ekstremt lyssterk. Nå har selskapet frigitt en video fra den japanske Ishigaki-øya, hvor sensoren snapper opp ildfluer i et ellers beksvart miljø. Resultatet er enestående – verken støy eller andre artefakter gjør seg bemerket i den nattlige verdenen.

Til forskning og overvåkning

Filmen av jungelen skal angivelig ha blitt tatt opp i en lysstyrke på bare 0,01 lux. Til sammenligning kan månelys skilte med 1 lux, mens et opplyst kontor byr på 400 lux. Solskinn presser på med 32 000 – 100 000 lux.

Det var med andre ord svært mørkt under opptaksforholdene, men til tross for dette er det mulig å se mange detaljer i den ferdige filmen. Ifølge Canon kan teknologien blant annet brukes til medisinsk forskning og overvåkning.

Du kan se filmen fra Ishigaki nedenfor. Selv om den visstnok ble spilt inn i Full HD, er bildekvaliteten på YouTube-utgaven veldig lav.

Allsidig speilrefleks:
Canon EOS 70D er et lynkjapt videokamera »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen