Canonical tilbyr nettsky-brukerstøtte

Canonical har i samarbeid med Eucalyptus utviklet en nettsky-programvare-stack som kjører på Ubuntu og lar firmaer bygge egne nettskyer som er Amazon EC2-kompatible. Programvaren som kalles "Ubuntu Enterprise Cloud" er tilgjengelig som en del av Ubuntu 9.04 Server Edition.

Brukerstøtten, som har fått navnet "Ubuntu Enterprise Cloud Services" tilbys i to ulike varianter: Standardversjonen tilbyr støtte i kontortiden, altså 9 timer 5 dager i uken, mens avansertversjonen gir støtte 24/7.

Grunnpakken som gir støtte for inntil 4 fysiske maskiner som kjører inntil 25 virtuelle maskiner koster 31 500 kroner for standardversjonen og 116 000 for avansertversjonen. Videre kan man kjøpe støtte for ytterligere fysiske maskiner med 10 virtuelle maskiner hver til 8000 og 20 000 kroner for henholdsvis standard- og avansertversjonen.

For de med store behov tilbys det en egen pakke uten begrensinger på antall maskiner. Eneste kravet er at alle maskinene er på samme fysiske lokasjon. Denne pakken koster 600 000 kroner og 1 000 000 kroner for henholdsvis standard- og avansertversjonen.

Canonical viser altså enda en gang at de har alle intensjoner om å gå i konkurranse med Red Hat og Novell på bedriftsmarkedet.

(Kilde: Channel Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen