Canonblitser uten en tråd

Canonblitser uten en tråd

Ny toppmodell med radiofjernstyring.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i dag slapp Canon foruten Canon EOS 5D Mark III også en ny blits. Blitsen blir hetende Canon Speedlite 600EX-RT, og blir som modellnummeret antyder en ny toppmodell i deres rekke.

Det mest spennende med Canon Speedlite 600EX-RT er uten tvil at Canon har fått trådløs blitsstyring som bruker radio og ikke IR. Dette har man måttet ty til tredjepartsprodusenter som PocketWizard fot å få til Canon. Det er det nå slutt på, og man kan enten bruke en Canon Speedlite 600EX-RT som master og dermed fjernstyre andre blitser med samme funksjon, eller benytte en ST-E3-RT som "kommandoenhet" som styrer alle blitsene trådløst. ST-E3-RT støtter både Ir og radio, og er etterfølgeren til eksisterende ST-E2 som bare støtter IR. Med ST-E3-RT skal man kunne fjernstyre opp til 15 stk Canon Speedlite 600EX-RT plassert opp til 30 meter unna.

Canon Speedlite 600EX-RT kan som de fleste andre både tiltes og vris, og zoomer også automatisk mellom 20 og 200 mm. Hyggelig å ha i en toppmodell, men neppe akkurat revolusjonerende. Blitsen får et ledetall på 60 på ISO 100, i meter, på 200 mm, noe som ikke er direkte sammenlignbart med noe som helst, siden ingen andre produsenter oppgir ledetall på samme måte.

Canon Speedlite 600EX-RT får en veiledende norsk pris på kr 5490,-, mens ST-E3-RT vil koste kr 2490,- veiledende. Begge har salgsstart i april.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen