Test

Canon XH-A1

Undertegnede var en smule spent da det jeg fikk høre at det nye kameraet var ankommet kontoret. Som fornøyd bruker av både Canon XM1 og XM2, var det nå spennende å se om denne nye modellen fulgte fotsporene til sine eldre brødre.

Det var i august Canon slapp nyheten om sine to nye kameraer XH-A1 og XH-G1. Fra før hadde de XL-H1 som også kjørte HD. De to nye modellene fungerer i praksis som rimeligere versjoner av det relativt store og ikke minst dyre XL-H1, og det var nemlig ingen liten eske som ventet meg i Akersgata på en ellers trist vinterdag for noen uker siden.

En titt oppi denne romslige esken avslører ingenting revolusjonerende. Lader, strømadapter, avspillingskabler av typen som lar deg spille av HD på HD-TV-er, en bærereim og fjernkontroll. Ja, nå må vi ikke glemme det medfølgende SD-minnekortet på hele 16MB. Der får du plass til ca. 24 bilder med kameraets oppløsning, 4 sanger i mp3-format eller mellom 400 og 500 word-dokumenter.

Canon XH-A1 og G1 er identiske videokameraer med unntak av HD-SDI, SMPTE Tidskode og ”Genlock”-inn. Dette er profesjonelle kontakter som gjør kameraet litt mer attraktivt i studiosammenheng. Vi tør dermed kalle dette en test av begge de to modellene, med unntak av den ekstra funksjonaliteten til G1.

Canon XH-A1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen