Canon SX200 IS

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

 

Canon SX200 IS er tredje kamera i kompakt ultrazoomklassen vi tester i denne runden. Testene av Olympus Mju-9000 og Samsung WB500 er publisert allerede, men testen av Panasonic TZ6 kommer snart.

Canon har hatt ultrazoomer lenge, men først og fremst litt større modeller i S-serien frem til S5 IS som kom i 2007. Høsten 2008 døpte Canon om denne serien til SX og lanserte modellene SX1 IS og SX10 IS som vi har testet her.

SX100 IS var det første av de kompakte ultrazoomene fra Canon, og selv om det bare er et drøyt år siden det kom på markedet har Canon allerede oppgradert det til SX110 IS. SX200 IS er ikke direkte beslektet med SX100 IS og SX110 IS (som fortsatt selges). Disse kameraene er laget vesentlig i plast mens SX200 IS er noe slankere, er laget i metall, bruker et kompakt Li-Ion-batterier i stedet for to AA-batterier, har større zoomområde og bedre vidvinkel.

Se detaljerte spesifikasjoner for SX200 IS her.

Kort sagt er SX200 IS en ny konstruksjon som er en mer direkte konkurrent til Panasonics TZ-serie som har dominert denne klassen de siste årene. Vil du vite hvor bra det har blitt så fortsetter testen her.

 

Fysisk

Canon SX200 IS er et kompakt superzoomkamera med 12x optisk zoom og kamerahus i metall. Objektiv som trekkes helt inn i når kameraet skrus av er positivt, men lysstyrken er dårlig på full tele. Kamerhuset er buet ut på høyre for å gi et lite grep, men det kunne gjerne hatt belegg med mer friksjon. Knappene er stort sett noe større enn hos konkurrentene, men fireveiskontrolleren og kontrollhjulet på baksiden er i minste laget.

Tretommers LCD er positivt selv om skjermoppløsningne ikke er spesielt høy. Søker mangler og skjermbildet er vanskelig å se i kraftig sollys. Batterilevetiden er middels og kunne gjerne vært ennå bedre.

I bruk

SX200 IS har stort sett alt en 2009-modell kan tenkes å ha av automatikk, men det har de fleste konkurrentene også. Det som gjør at SX200 IS skiller seg ut i denne klassen er lukkerprioritert og blenderprioritert automatikk samt full manuell eksponeringskontroll. Bildeparametere kan justeres både indirekte via motivprogram eller ved å stille oppskarping, fargemetning og kontrast direkte.

SX200 IS gjorde det bra på hurtighetstestene. Autofokusen var blant de raskeste mens bilde-til-bilde hastigheten var mer middels. Brukervennligheten er bra uten være i noen særklasse. Canons menysystem fungerer godt, og ergonomien var også bra for et kamera i denne størrelsen, men her synes vi Canon kunne gjort det ennå bedre med enkle tiltak som bedre utforming av grepet og større fireveiskontroller.

Bildekvalitet

Canon har gjerne bra farger, god hvitbalanse og generelt bra bildekvalitet og SX200 IS er intet unntak. Det blir imidlertid ingen toppkarakter for SX200 IS har også noen svakheter. Vi fant både feilbrytningsproblemer og relativt dårlige egneskaper ved høy Iso. Det er lett å få utbrente høylys i kontrastrike motiv, men det gjelder for de fleste kompaktkameraer.

 

Konklusjon

 

 


  - Klassens beste manuelle muligheter - Dårlige egenskaper ved høy Iso
  - Stor LCD-skjerm - Blitsen popper alltid opp
  - 12x zoom - Knotete kontrollhjul
  - Rimelig raskt - Dårlig lysstyrke, spesielt med tele
  - Bildestabilisator    
  - Bra med funskjoner    
         

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Canon PowerShot SX200 IS

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen