Canon stopper salget av 1D MkIII

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For første gang har Canon offentlig anerkjent at EOS 1D Mark III har et fokusproblem. I et brev til forhandlere i Storbritannia ber de om at usolgte eksemplarer returneres til dem for justering og reparasjon. Det kommer også frem at de ikke vil tilby retur av kameraer som allerede er solgt, men eiere av 1D Mark III vil få tilbud om gratis reparasjon og justering av kameraet sitt.

Problemene med autofokusen til 1D Mark III som nevnes i brevet er akkurat de samme som har vært diskutert på nettet i noen måneder nå, og som har forsinket blant annet Akams test av kameraet. I korthet går problemene ut på at fokuseringen i sterkt sollys er upresis i AI Servo-modus, og at følgefokusen er upresis. I følge brevet fra Canon UK oppstår problemene som en følge av at autofokusspeilet ikke er korrekt justert, og av ukjente grunner er problemet verre i varmt vær enn ellers.

Brevet fra Canon UK<br>Klikk for full størrelse
Brevet fra Canon UK
Klikk for full størrelse

I følge brevet fra Canon UK vil en fyldig forklaring bli publisert på deres webside i begynnelsen av november.

OPPDATERING: Canon Norge har nå offentliggjort at det dreier seg om kameraer med serienummer mellom 501001 og 546561, og kjøpere av slike kameraer kan få problemene gratis utbedret fra slutten av november. Fremgangsmåten for å få utført slike reparasjoner er enda ikke klar fra Canons side, men vil bli publisert på siden deres når den er det.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen