Canon Speedlite 580EX - ny blitstoppmodell

Oslo, 20.august 2004

Ny profesjonell Speedlite blitsmodell for digital fotografering

Flere og større bilder finnes i prisguiden

Oslo, 20. august 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, kunngjør i dag lanseringen av et nytt flaggskip i Speedlite EX-serien: Canon Speedlite 580EX. Modellen er Canons kraftigste blits, med et ledetall på 58 (m/ISO 100 ved 105 mm) og justerbar spredningsvinkel tilpasset vidvinkelobjektiver inntil 14mm brennvidde.

Speedlite 580EX erstatter den populære Canon Speedlite 550EX, og er forbedret på en rekke områder i forhold til sin forgjenger, ikke minst gjennom nye funksjoner for bedre resultater i kombinasjon med de digitale EOS speilreflekskameraene. Disse omfatter overføring av data om fargetemperatur for å optimalisere kompensasjonen av hvitbalansen og automatisk justering av zoomreflektoren i relasjon til størrelsen på bildebrikken i kameraet.

Forbedring av kretsløpet i Speedlite 550EX medfører at oppladningstiden mellom hver utladning er redusert med omkring 25 %. En særdeles kraftig 3-lampers LED hjelpelampe for autofokus er utviklet for å være kompatibel med alle fokuspunktene i alle EOS AF-systemer, inkludert det nye systemet i EOS 20D, med 9 fokuspunkter. Blitsen har mer stabil eksponering, med en toleranse på kun 0,3 EV-trinn.

Nye funksjoner for full kontroll

Flere og større bilder finnes i prisguiden

En intuitiv og ergonomisk utforming inkluderer et nytt valgratt for rask og direkte kontroll over innstillinger som blitskompensasjon. En frigjøringsknapp gir øyeblikkelig kontroll over vinkelen for det vippbare blitshodet. 14 selvbestemte funksjoner (custom functions) kan programmeres for rask tilgang til ofte brukte innstillinger. Til tross for høy blitseffekt og rask oppladning, er blitsen liten og lett. En ny høyre/venstre 180˚ vipp tillater vertikal kameraposisjon både mot høyre og venstre. En innfellbar reflektor for å tilføre attraktive lysglimt i øynene ved portrettfotografering, er også bygd inn.

Systemblits

Speedlite 580EX er en nøkkelkomponent i det integrerte blitssystemet for både analoge og digitale EOS systemkameraer, fullt kompatibelt med de avstandskoblede systemet E-TTL II, som finnes i de seneste EOS-modellene. Blitsen fungerer som en trådløs hovedblits til kompatible slaveblitser (med inntil fire kanaler og tre slavegrupper), eller som en slave til andre Speedlite-blitser eller sendere, som ST-E2.

Kompensasjon av hvitbalansen

Flere og større bilder finnes i prisguiden

Små variasjoner i blitsens driftsspenning og utgangseffekt kan påvirke hvitbalansen i de respektive bildene under serieopptak. Speedlite 580EX kompenserer for dette ved å formidle informasjon om fargetemperatur fra blitsen til kameraet. Kameraet bruker denne informasjonen til å optimalisere innstillingen av hvitbalansen for hvert enkelt bilde. Denne funksjonen fungerer når kameraet er stilt til automatisk hvitbalanse eller blitsmodus.

Tilpasset sensorstørrelse

Når Speedlite 580EX er montert på et av de nyeste digitale EOS-modellene, slik som EOS-1D Mark II eller EOS 20D, vil blitsen motta informasjon fra kameraet om bildebrikkens størrelse (fullformat, APS-C eller APS-H).1 Blitsens zoomreflektor stilles inn automatisk i henhold til denne informasjonen, slik at spredningsvinkelen blir optimalisert. Nødvendig oppladningseffekt for hver utladning og oppladningstiden mellom hvert blink kan dermed reduseres. Speedlite 580EX fordeles lyset jevnt og konstant over hele zoomområdet.

Fullt utstyrt for full kontroll

Finessene i blitsen inkluderer synkronisering med 1. og 2. lukkergardin, alternative blitseksponeringer (FEB), eksponeringskompensasjon (±3 EV i 1/3 verditrinn) og manuell justering av blitseffekten (22 nivåer).

Ny batteripakke

Flere og større bilder finnes i prisguiden

Den nye eksterne og kompakte batteripakken CP–E3 (ekstrautstyr) ble utviklet med tanke på profesjonelle fotografer, med betydelig raskere oppladningstid og økt kapasitet til ca. 432 utladninger før batteriene må skiftes2. Batteripakken tar også utskiftbare magasiner med 8 AA-type batterier, som kan klargjøres før opptak, for å sikre rask og enkel utskifting av et batterisett mot et nytt – en viktig faktor i kritiske situasjoner eller for å holde tempoet oppe i studioet. Batteripakken CP–E3 er også kompatibel med Speedlite 550EX, MR-14EX and MT-24EX.

Ny L-brakett

Som tilleggsutstyr leveres også en ny Speedlite Bracket SB-E1, som gjør det mulig å plassere blitsen ved siden av kameraet. Braketten ble først og fremst utviklet for presse- og bryllupsfotografer. Fordelen med sideplassert blits er at den hindrer den unaturlige skyggevirkningen på én side av motivet som en toppmontert blits skaper ved bruk av kameraet i vertikal posisjon. Batteriene i blitsen kan skiftes uten å fjerne blitsen fra braketten.

Prisantydning: Canon Speedlite 580EX kr. 5.099,00

Salgstart: September 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen