Canon PowerShot S70 annonsert

Spesifikasjonene finnes på side 2.

Pressemelding

Oslo, 19.august 2004

Ny PowerShot er fylt med 7,1 millioner bildepunkter

Oslo, 19. august 2004. Canon, en av verdens ledende produsenter innen foto- og bildeteknologi, kunngjør i dag det kompakte digitale stillbildekameraet PowerShot S70 med 7,1 megapiksler. Det er utstyrt med det samme omfattende utvalget av raffinerte funksjoner og finesser som PowerShot S60 med 5 megapiksler. Det nye S70 gjenkjennes av en lekker to-farget finish i mørk metallic og svart kamerahus. Nye UA optiske materialer bidrar til at objektivet er eksepsjonelt lite, som i sin tur bidrar til en elegant og slank kamerakropp, til tross for at objektivet byr på imponerende 28-100 mm1 zoomområde og kun 4 cm nærgrense ved makro.

Den omfattende listen over høyverdige og halvprofesjonelle egenskaper inkluderer samtidig lagring av RAW og JPEG filformater, 1/2000 til 15 sekunders lukkertider, autofokus og manuell fokusering, automatisk eksponering og automatiske intervallopptak. Ekstra tilbehør inkluderer en trådløs fjernkontroll, 2x teleforsats og et undervannshus garantert ned til 40 m dybde. Kameraet har faktisk en forhåndsdefinert hvitbalanse for fotografering under vann. Ellers byr S70 på en Print/Share-knapp for utskrift og bildeformidling, samt den nyeste PowerShot S-serie utforming for rask, enkel og komfortabel betjening.

"Dette usedvanlig kompakte kameraet er fylt til randen av sofistikerte teknologier,” sier Tom Larsen, produktsjef Canonconsumer Imaging. “Med sine 7,1 megapiksler og mange funksjoner og egenskaper lånt fra våre digitale EOS systemkameraer, regner vi med at S70 også vil bli et attraktivt supplementskamera for profesjonelle fotografer og fotoentusiaster og et førstevalg blant kresne amatører.”

Optikken er viktigst

Canon har trukket veksler på sin 60-årige erfaring som konstruktør og produsent av presisjonsoptikk da de utviklet det lille, men likevel relativt lyssterke 3,6x zoomobjektivet i S70. Kameraet er kun det andre i historien som kan skilte med et asfærisk linseelement, støpt av Canons nye optiske glass med ultrahøy spredningsindeks. Dette nye UA-objektivet gjør det mulig å konstruere objektivet mer kompakt uten å forsake bildekvalitet, samt å gjøre kameraet nesten 8% tynnere enn det populære PowerShot S50, til tross for 28 mm vidvinkel og kraftigere zoom. Brennviddene 28-100 mm kan utvides ytterligere, tilsvarende 200 mm tele, ved hjelp av en 2x optisk telekonverter.

Oppdatert og integrert

Utformingen av kameraet har myk design, enkel og intuitiv betjening, med et ergonomisk plassert SLR-type funksjonsratt på toppen for rask og enkel innstilling av de 13 ulike opptaksmetodene. Brukeren kan filme inntil 180 sekunder levende video (30 sekunder med VGA oppløsning) med lyd, og med avspilling og redigering innebygd. To nye menyspråk – portugisisk og russisk – er lagt til som valg i det intuitive menysystemet, slik at utvalget av språk nå er 14.

Supereffektivt

De samme tidsforbedringene både ved opptak og avspilling, som ble inkorporert i S60, er også inkludert i dette kameraet. Til tross som sin beskjedne størrelse, yter den vedlagte NB-2LH Li-ion batteripakken tilstrekkelig kraft til ca. 140 bilder fra hver enkelt oppladning2, eller omkring 210 minutter med avspilling. Denne ytelsen har vært mulig takket være installasjonen av Canons DIGIC bildeprosessor. DIGIC er utviklet av Canon og spesielt tilpasset for sitt formål, for å foreta kompliserte matematiske beregninger av hvitbalanse, fargegjengivelse osv, uten reduksjon i kameraets respons. Ved å samle alle nøkkelfunksjoner på én enkelt brikke, ble også størrelsen og strømforbruket redusert. Det samlede resultatet ble supereffektiv signalbehandling og formidabel bildekvalitet.

Rask og presis

DIGIC styrer kameraets kontinuerlige serieopptak til 2 bilder i sekundet (High speed) og støtter 9-punkts AiAF for rask, nøyaktig fokusering selv når motivet ikke befinner seg i sentrum av bildet. Med FlexiZone AF/AE er det mulig å flytte rammen for autofokus til det viktigste punktet i motivet, der også lysmålingen vil bli prioritert. Kameraet inkluderer også iSAPS – en slags fotoassistent med kunstig intelligens. Den analyserer hvert motiv og evaluerer det i forhold til zoomens posisjon, kameraets innstillinger og eventuelle utslag fra retningssensoren. iSAPS optimaliserer eksponering, hvitbalanse og autofokus for det aktuelle motiv, tilpasset den enkelte situasjon.

Profesjonelle muligheter

S70 har lånt en rekke finesser fra Canons utvalg av digitale speilreflekser. En slik finesse er evnen til å lagre bilder i RAW-format. Kameraet baker et JPEG bilde med valgt oppløsning sammen med RAW-bildet, for rask kontrollvisning av det registrerte bildet for å bekrefte at opptaket ble vellykket. En trådløs fjernkontroll kan leveres som ekstrautstyr, ideelt når fotografen ønsker å plassere kameraet på et fast punkt under fotografering av sportsbegivenheter, naturopptak og lignende. Fjernkontrollen vil også styre avspillingen, for komfortabel visning av opptakene på en TV.

Direkte utskrift

Så snart kameraet oppdater en vellykket tilkobling til en skriver for direkte utskrift eller en Windows datamaskin, vil et blått lys tenne på Print/Share-knappen for å markere at utskrift eller nedlasting av bildefiler kan starte. Tilkobling via USB-kabel til enhver skriver som er kompatibel med PictBridge gjør det mulig å lage utskrift uten å gå veien om en PC. Når kameraet er tilkoblet en Canon kompakt fotoskriver, slik som Canon CP-330, vil kamera/skriver-kombinasjonen dessuten tillate ”movie-prints” (en serie med inntil 63 jevnt fordelte bilder fra en videosekvens skrives ut på ett enkelt papir) og ”photo ID” utskrifter (passbilder – valgbart fra 28 ulike størrelser).

Bildedeling over nettet

Medlemskap til Canons nettportal CiG (CANON iMAGE GATEWAY) utvider bruksområdet til også å omfatte overføring av videosekvenser. Disse blir først komprimert for raskere overføring gjennom en oppgradert versjon av programmet Canon ZoomBrowser(3). CiG gir eiere av S70 inntil 100 MB lagringsplass i et personlig album, for arkivering og formidling av favorittbilder som familie og venner kan gis tilgang til – kort og godt et privat fotogalleri på nettet.

Programvare

Kameraet leveres med programmet ZoomBrowser EX 5.0 (Windows) og ImageBrowser 5.0 (Mac) for sortering og utskrift. Både ZoomBrowser og ImageBrowser er oppgradert med forbedret navigasjon, mappeorganisering, sortering og gjennomsyn. Et nytt vindu for ” Properties (Egenskaper)” gir omfattende informasjon om bildet, slik som opptaksdata, histogram, brukerens egen rangering, et redigerbart felt for kommentarer og en ”Protect (Beskytt)”-funksjon. Øvrige programmer inkluderer PhotoStitch for å stifte flere bilder sammen, samt ArcSoft PhotoStudio og VideoImpression for bildebehandling og videoredigering. Vedlagt programvare støttes av Windows 98SE / Me / 2000 med Service Pack 4 / og XP, pluss Mac OS X v10.1.5 – 10.3. Støtte for Picture Transfer Protocol (PTP) gir direkte aksess til Windows XP og Mac OS X (v10.1/v10.2/v10.3) systemer uten at installasjon av drivere er nødvendig.

Prisantydning: Canon PowerShot S70 kr. 6.199,00

Salgstart: August 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen