Canon PowerShot S3 IS

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Den nye PowerShot S3 IS har fått ny finish mørkegrått, ellers ser kameraet ganske mye ut som forgjengeren. Men det skjuler seg en del forbedringer. Det første vi legger merke til er at LCD-skjermen har blitt en tanke større. Den er nå på 2 tommer. Det virker fortsatt lite på et såpass stort kamera, men siden skjermen fortsatt er vridbar, har vi ingen problemer med størrelsen på den. Det er en stor fordel i mange situasjoner å kunne vri skjermen, og de fleste andre kompakte ultrazoomkameraer mangler denne funksjonen.

Kameraet har fortsatt 12x optisk zoom, men har fått en megapiksel mer enn forgjengeren. Det har ikke så mye å si i praksis, men vi tar det med på kjøpet.

Da vi testet S2 IS i fjor sommer, var vi ikke fornøyd med autofokushastigheten. Den ser foreløpig ut til å ha blitt bedre, men vi tør ikke si det sikker, siden vi kun fikk prøve kameraet i et par minutter, og ikke hadde mulighet til å gjøre noen målinger.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

En annen ting vi var misfornøyde med var støynivået. Vi er spente på å se hva Canon har gjort med det, siden de nå har presset inn en megapiksel til, samt økt høyeste ISO-verdi til 800, er vi litt redde for at støynivået kan bli voldsomt. Det gjenstår å se.

Den elektroniske søkeren var svært mørk på S2 IS. Det ser også ut til å være rettet i denne versjonen. Totalt sett, er det ingen revolusjonerende nyheter i S3 IS, men det er tydelig at Canon har lyttet til kritikken som kom mot forrige modell, og rettet opp manglene som ble påpekt. Kanskje trenger vi det i større grad enn nye fancy funksjoner.

Kameraet blir tilgjengelig i mai, men prisen er ennå ikke fastsatt. Vi forventer at den blir omtrent som S2 IS.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen