Canon PowerShot S1 IS

Det er flere år siden Canon sist lanserte et kamera med kraftig optisk zoom. Canon PowerShot Pro90 IS var på mange måter et suverent kamera, men Canon var for tidlig ute i et segment som først nå nylig har tatt av. I forhold til konkurrentene var Pro90 alt for dyr, og salget gikk dårlig. Dessverre valgte Canon å fokusere på kameraer med mindre zoom, men nå er de tilbake igjen på banen.

Mens Canon PowerShot ProIS var en high-end modell, er nye PowerShot S1 IS en rimeligere modell med et litt plastikk-aktig preg. Rent prestasjonsmessig ser imidlertid S1 IS ut til å banke forgjengeren ned i støvlene.

Utseendemessig likner S1 IS på en high-tech-utgave av PowerShot A70/80. Inne i kameraet er det nok også mange felles deler, blant annet er bildebrikken på 3 Megapiksler av samme størrelse.

Objektivet tilsvarer 38-380 mm, og er lyssterkt med F2.8-3.1. Både i brennvidde og lysstyrke er objektivet svært likt konkurrentenes modeller, men Canon-objektivet er ørlite mer lyssterkt på tele. I tillegg har Canon-kameraet optisk bildestabilisator, noe som er en enorm fordel i forhold der lyset er svakere enn ønskelig. Vi skulle gjerne sett at kameraet var utstyrt med en bedre vidvinkel, men man kan få kjøpt et ekstra vidvinkeladapter.

LCD-skjermen på S1 er vridbar, en stor fordel i forhold til konkurrentene etter vår oppfatning. Videomodusen blir også god, med VGA-oppløsning og 30 bilder i sekundet.

Kameraet er det første kompaktkameraet sammen med det nye Pro 1 som er utstyrt med USM-autofokus, noe som skal gi mer stillegående og raskere autofokus. Vi har tatt en rask titt på kameraet, og førsteinntrykket var imidlertid at autofokusen ikke var spesielt rask. Men vi tok en titt på et betaeksemplar, så vi må vente til vi får testet et produksjonseksemplar før vi kan trekke noen endelige konklusjoner.

På papiret kan S1 se ut som det mest attraktive kameraet i klassen, men så blir det også det dyreste. Kameraet kommer i mars, til en veiledende pris på kr. 5999.

Pressemelding følger på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen