Canon_g9_ing_3-1a
Test
Canon_g9_ing_3-1a

Canon Powershot G9

Introduksjon

Canons G-serie var lenge regnet som noen av de mest avanserte kompaktkameraene på markedet. Kjennetegn var lyssterkt objektiv, vridbar skjerm, mulighet for opptak i RAW-format, blitssko og selvfølgelig alle mulige andre finesser. Så kom G7 for drøyt et år siden, men uten lyssterkt objektiv, vridbar skjerm og RAW-format. Riktig nok var blitssko fortsatt på plass og objektivet hadde fått mer zoom og bildestabilisator, men mange mente G7 ikke var et ekte G-kamera. Et år er gått og G7 er erstattet med G9. Nå er RAW plass igjen, men lyssterkt objektiv og vridbar skjerm mangler fortsatt.

I forhold til G7 har G9 fått en litt større sensor, men også to ekstra megapiksler (tolv totalt). Andre endringer er noen små justeringer på kamerahuset.

Les hele testen her.

Fysisk

G9 er det mest solide kompaktkamera vi har sett på lenge – i hvert fall siden vi prøvd G7. Ikke mye å trekke for her, men ergonomien er ikke like bra som for eksempel Nikon P5100.

I bruk

Alt man kan ønske seg av funksjoner er på plass og G9 er rimelig raskt på de fleste områder. Menyer og knapper virker gjennomarbeidet og gir et meget bra brukergrensesnitt.

Bildekvalitet

Til tross for ennå flere piksler enn forgjengeren G7 gir vi G9 høyere score for bildekvalitet. Optikk og bildekvalitet med JPG er nesten uendret i forhold til G7, men G9s mulighet for RAW gir avanserte brukere større muligheter.

Konklusjon

 


  - Skjerm og søker - Batterikapasitet
  - Bra byggekvalitet og design - Middels ergonomi
  - 6x zoom - Bildekvalitet ved høy ISO
  - Mulighet for ekstern blits - Ikke nok vidvinkel
  - Bildesstabilisator    
  - God RAW-støtte    
         

 

 

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Canon PowerShot G9

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen