Canon PowerShot G6 endelig offisiell

Spesifikasjoner kommer på neste side

Pressemelding

Oslo, 19.august 2004

Canons 7,1 megapiksel PowerShot G6: De profesjonelles super-kompakt.

Flere og større bilder i prisguiden

Oslo, 19. august 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, lanserer i dag sitt nyeste kamera i den populære PowerShot G-serien: det oppsiktsvekkende lille, men samtidig høyspesifiserte 7,1 megapiksel PowerShot G6. Som etterfølger etter det populære PowerShot G5, byr G6 på dramatisk forbedret bildekvalitet gjennom implementeringen av deres lyssterke f/2,0 4x zoomobjektiv og nye algoritmer for bildebehandling. Kameraet har inntil 55 % raskere autofokus enn sin forgjenger, mens oppstartstiden er økt med ca. 30 %.

Over 10 % mindre enn G5, tilbyr G6 hele 12 opptaksmetoder og ergonomisk ”ett-trykks” design og innstillingsratt. Alle nøkkelkontroller er plassert rett på fingertuppene på høyre hånd, som griper rundt et komfortabelt gummiert grep. Den klare LCD-skjermen har anti-refleks overflate og variabel betraktingsvinkel, med en størrelse som er økt fra 1,8” til 2,0”. Kameraet byr dessuten på samtidig lagring av RAW og JPEG bildefiler, med valgfri oppløsning for JPEG-bildet.

Flere og større bilder i prisguiden

“ G-serien har lenge vært førstevalg blant seriøse fotografer som søker et fullverdig, rikt utstyrt super-kompakt kamera med ytelser i klasse med digitale speilreflekser,” sier Tom Larsen, produktsjef foto hos CanonConsumer Imaging. “I likhet med tidligere G-modeller, forventer vi at G6 vil opprettholde Canons sterke posisjon i dette markedet.”

Ambisiøs bildekvalitet

PowerShot G6 er utstyrt med en CCD bildebrikke med 7,1 millioner bildepunkter, mer enn hva som er forventet av et kamera i denne klassen. Med full fotografisk utskriftskvalitet leverer kameraet tilstrekkelig bildeoppløsning til A3 størrelse, pluss stor frihet til beskjæring etter opptak. Det lyssterke f/2,0-3.0 (hhv vidvinkel og tele) zoomobjektivet har 4x optisk zoom (tilsv. 35-140 mm for 35 mm film) er optimalisert for å passe til sensorens behov, med forbedret fargekarakteristikk, samt at fine justeringer er foretatt i de matematiske algoritmene som definerer parametrene for fargekontroll i bildeprosessoren DIGIC. Den kombinerte effekten gir en betydelig økning av bildekvaliteten, med dramatisk reduksjon av de fargefeil som preger digitale kameraer i lavere kvalitetsklasser.

Flere og større bilder i prisguiden

9-punkts AiAF blir for første gang lansert i et G-serie kamera, for automatisk, nøyaktig fokusering selv når hovedmotivet er plassert utenfor sentrum og for sikrere fokus ved ubetjent kamera. Dessuten er fokussystemet videreutviklet med 45 % raskere autofokus med ett-bilde AF og 55% raskere med kontinuerlig AF1. FlexiZone AF/AE tillater manuell styring av målepunktet for fokus og lysmåling til ett bestemt område i bildet – ideelt for kreative komposisjoner – og alternative fokusinnstillinger med fokus til avstander foran og bak hovedmotivet. Et optisk gråfilter (ND) reduserer lyset med 3 EV-trinn, slik at langsommere lukkertid og/eller større blenderåpning er mulig også i sterk belysning. Filteret reduserer dessuten ”CCD smearing”, en effekt som medfører at kraftige lyspunkter tegner en vertikal stripe over bildet ved videoopptak.

Ubegrenset fleksibilitet

Flere og større bilder i prisguiden

Valget mellom 12 opptaksmetoder gir brukeren full kontroll over kameraet i enhver fotografisk situasjon. Sammen med helt manuell kontroll og blender-/lukker-prioritert automatikk, som man forventer i ethvert avansert digitalkamera, er også to selvdefinerte funksjoner inkludert i G6, der egne favorittinnstillinger kan lagres. I tillegg finnes motivrelaterte programmer for Portrett og Landskap for å minimalisere / maksimere dybdeskarpheten optimalt, samt Kveldsopptak med blitssynkronisering i kombinasjon med lang lukkertid for å balansere eksponeringen mellom hovedmotivet i forgrunnen og den kveldsbelyste bakgrunnen. Funksjonen ”Stitch Assist” arbeider på fem ulike måter for å sette sammen inntil 26 bilder til et panorama eller storforstørrelse. Bildene stiftes senere sammen med det vedlagte programmet PhotoStitch. Tre minutters videosekvenser med lyd kan tas opp ved å bruke videofunksjonen, eller inntil 30 sekunder med VGA oppløsning (640x480). Kreative bildeeffekter omfatter sepia bruntoning, saftige farger, svarthvitt, nøytrale farger og lav tilførsel av kunstig skarphet.

Flere og større bilder i prisguiden

LCD-skjermen måler 2,0” og kan roteres helt for å tillate opptak med kameraet nær bakken eller hevet over hodet. Skjermbildet speilvendes automatisk for å gjøre det enkelt å ta selvportrett. Ved avspilling kan det viste bildet forstørres mellom 2x og 10x for raskt og enkelt å kontrollere fokus og detaljer i bildet. Kameraets omfattende utvalg av raffinerte funksjoner inkluderer også ±2-trinns automatiske alternative eksponeringer (AE Bracketing) i 1/3 verditrinn, alternative fokusinnstillinger, effekten av blitssynkronisering med 1. og 2. lukkergardin, samt intervallopptak (inntil 100 bilder i 1–60 minutters valgtrinn) for maksimalt fire dagers tidsforkortet fotografering.

Førsteklasses signalbehandling, førsteklasses ytelser

Flere og større bilder i prisguiden

De omfattende matematiske algoritmene som kreves for å gi en nøyaktig beregning av viktige funksjoner som hvitbalanse og fargegjengivelse, har Canon integrert i én unik og superhurtig DIGIC prosessor. Denne løsningen gjør G6 i stand til å ta opptil 14 bilder av toppkvalitet med 2 bilder i sekundet, uten å forsake kameraets øvrige responsvillighet. Ved å samle alle nøkkelfunksjoner på én enkelt brikke, blir også strømforbruket redusert. PowerShot G6 leveres med den kraftige BP-511A oppladbare Li-Ion batteripakken, som rekker til omtrent 300 bilder eller 6 timers avspilling for hver oppladning.

Systemkamera

Et bredt utvalg av spesialiserte tilbehør utvider kameraets egenskaper, anvendelighet og kreative muligheter. En 0,7x vidvinkel- og en 1,75 telekonverter gir objektivet 10x optisk zoomområde, fra 24,5 mm vidvinkel til 245mm tele (omregnet til 35 mm film). Ekte makrofotografering er mulig med en 58 mm nærlinse og Makro Ringblits MR-14EX eller Makro Dobbelblits MT-24EX. PowerShot G6 gir dessuten full støtte til Canons omfattende EX-serie av Speedlite eksterne blitser, inkludert den nye kraftblitsen Canon Speedlite 580EX og trådløs avfyring av flere frittstående, fjernstyrte blitser. En ny solblender med adapter finnes også.

Direkte utskrift

Flere og større bilder i prisguiden

For fotoutskrifter uten bruk av PC, kan G6 kobles direkte til alle skrivere som er kompatible med PictBridge og/eller Canon Direct Print. Når en Canon Card Printer er tilkoblet, vil funksjonen ID Photo Print gi deg et antall passbilder i valgbare formater på ett bilde i postkortstørrelse, mens Movie Print automatisk velger 63 jevnt fordelte bilder fra en videosekvens og skriver dem ut på et postkort.

Programvare

Canon PowerShot G6 leveres med følgende programvare inkludert:

ZoomBrowser EX 5.0 (PC) & ImageBrowser 5.0 (Mac). Canons program for å organisere filer og bilder, som du kan bruke for å laste ned eller opp bilder til/fra kameraet og for å arkivere, søke, slette, kopiere og skrive ut bilder og album. Både ZoomBrowser og ImageBrowser er oppgradert med et enklere brukergrensesnitt, samt med raskere og mer responsvillig bildevisning og zooming. Bilder kan nå sorteres, betraktes og organiseres med en rekke variabler, deriblant filtype, opptaks- eller endringsdato, brukerens egne ‘Star Rating’ preferanse, kommentarer og/eller stikkord. RGB fargejustering og fjerning av røde blitsøyne er også lagt til.

PhotoStitch 3.1 for å stifte sammen bilder til et panorama eller organisert som fliser, avhengig av opptaksmetoden som ble brukt med kameraets Stitch Assist modus.

RAW Image Task 1.2 for behandling av bilder tatt i RAW filformat.

ArcSoft PhotoStudio og ArcSoft VideoImpression – kraftige programmer for behandling av bilder og redigering av videosekvenser.

Inkludert er også Apple QuickTime 6.5 og Canons egne programmer PhotoRecord 2.1, RemoteCapture Task 1.1 og Movie Edit Task 1.2.

De intuitive menyene i kameraet har hele 14 språk, deriblant alle skandinaviske språk.

Prisantydning: Canon PowerShot G6 kr. 7.399,00

Salgstart: August 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen