Canon PowerShot G5 rett rundt hjørnet

I forrige uke ble nyheten om G5 kjent pga. en lekkasje fra Canon i Belgia. Denne gang har Canon klart å overtale de større internasjonele digitalkameranettstedene, inkludert Akamera.no, til å vente med å lansere nyheten.

Forgjengeren Canon PowerShot G3 er et meget godt kamera, men likevel med et betydelig forbedringspotensiale. Da vi fikk pressemeldingen til Canon Norge ble vi derfor litt skuffet. Ingenting tyder på at mye har skjedd under skallet ut over at en minnebrikke med større oppløsning er dyttet inn.

I vår test av Canon PowerShot S50 mente vi at den høyere oppløsningen i forhold til S45 ikke medførte særlig bedring i bildekvalitet. Med på kjøpet fikk man nemlig også mer digital bildestøy, trolig fordi hvert enkelt bildepunkt ligger tettere inntil hverandre.

Canon PowerShot G5 får åpenbart det samme objektivet som Canon PowerShot G3. Dette er et skarpere objektiv enn det S45/S50 er utstyrt med, og vi vil derfor anta at G5 vil dra mer nytte av den ekstra oppløsningen enn S50. Det hjelper nemlig ikke med høy oppløsning hvis objektivet ikke er skarpt nok.

Ut over høyere oppløsning blir en åpenbar forskjell at kameraet også vil selges i en sort versjon. Denne vil trolig holde seg penere over tid, og vil forhindre at refleksjoner fra kameraet skal påvirke bildet. Kameraet vil også komme i en versjon der det inkluderes en 1 GB Microdrive.

Det er nok ikke tilfeldig at Nikon valgte å lansere sitt Coolpix 5400 for bare noen dager siden. Dette kameraet vil være svært likt på spesifikasjoner:

  • 4x optisk zoom (Canon med kraftigere tele og lysstyrke, Nikon med bedre vidvinkel)
  • 5 Megapiksler oppløsning
  • Vridbar LCD-skjerm (Canon 1.8 tommer, Nikon 1.5 tommer)
  • Sko til ekstern blits
  • Sort design (Canon med plast, Nikon med magnesium)
  • Diverse avansert og profesjonell funksjonalitet

Nye Canon PowerShot G5 vil komme på det norske markedet allerede i midten av juni, til en veiledende pris på kr. 8395. Med Microdrive koster kameraet kr. 9695, dvs. en temmelig stor rabatt på minnekortet. Akamera.no kommer med en test av kameraet om ikke lang tid. I mellomtiden kan dere lese testen av Canon PowerShot G3.

Canons pressemelding og spesifikasjoner følger på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen