Test

Canon Powershot G11

Introduksjon

 

Canon har oppdatert G-serien sin igjen og vi har selvsagt testet for G11 er Canons toppmodell blant kompaktkameraene. Designmessig ligner årets versjon på G10 som kom i fjor høst.

Den eneste vesentlige ytre endringen er LCD-skjermen som nå er vridbar. Dette er en finesse de gamle G-modellene hadde, men som manglet på G7, G9 og G10. Skjermen har blitt litt mindre enn på G10, men det mener vi er et bra kompromiss for å få plass til en skjerm som kan dreies i nesten alle retninger.

Innvendig er den store nyheten færre piksler! G11 har 10MP mens forgjengeren hadde nesten 15MP, altså en reduksjon på rundt 30%. Det er første gang vi ser antall piksler gå ned i forhold til forrige generasjon. Vi antar at Canon har lagt merke til hvor godt Panasonic LX3 ble mottatt da det kom i fjor, og det har også 10MP og omtrent like stor sensor. Hva denne endringen betyr for bildekvaliteten til G11 i forhold til G10 kommer vi tilbake til senere i testen.

Alternativ til G11 er som nevnt over Panasonic LX3. Det selges fortsatt og Akam testet det her. Canon S90 ble lansert samtidig med G11 og har samme sensor og elektronikk, men er mer kompakt og mangler en del av G11s muligheter, som blitssko og vridbar skjerm. Zoomområdet er mindre, men zoomen har en hel blender bedre lysstyrke enn G11 på vidvinkel. Ser vi på kameraer uten zoom kan Ricoh Gr Digital III og Sigma DP1 og DP2 også være aktuelle.

De største konkurrentene til G11 er nok Micro FourThirds modeller som Olympus E-P1 og Panasonic GF1. Dette er en ny klasse kameraer med utbyttbar optikk som har kommet det siste halve året. Kameraene og ikke minst objektivene blir en del større enn G11, men til gjengjeld får man en mye større sensor og bedre bildekvalitet under vanskelige lysforhold.

Vi har sammenlignet G11 med andre kompaktkameraer og Micro FourThirds, både når det gjelder størrelse/vekt og bildekvalitet. Testen fortsetter her.

Fysisk

G11 er stort og tungt til å være kompaktkamera, men mindre enn Micro FourThirds-kameraer. Byggekvalitet er bra og vridbar skjerm er nytt i forhold til G10.

I bruk

Brukergrensesnitt er meget bra med eksponeringskompensasjon og Iso på egne ratt og gode menyer. Stort kamera bidrar til bra ergonomi og den vridbare skjermen er nyttig i mange sammenhenger. Canon har sløyfet SuperFine Jpg-kvalitet, men så lenge RAW-støtte er på plass oppfatter vi ikke det som noe stort tap. G11 er rimelig raskt, men G10 var ennå litt raskere i noen situasjoner til tross for nesten 50% flere piksler som skulle behandles. Videomodus støtter bare VGA-kvalitet og det er dårlig i 2009.

Bildekvalitet

Bedre blir det ikke på et kompaktkamera med liten sensor, men det er et stykke igjen til Micro FourThirds-kvalitet. G11 har blitt bedre enn forgjengeren G10 på høy Iso, men vi savner fortsatt F2.0-optikk som Panasonic LX3, Canon S90 har - og gamle G-modeller hadde.

Konklusjon

 

 


  - Byggekvalitet - Fortegning med vidvinkel
  - Bildekvalitet - Dårligere egenskaper ved høy Iso enn Micro FourThirds
  - Brukergrensesnitt - Bare VGA-video
  - Vridbar skjerm - Vi ønsker oss fortsatt F2.0-optikk
  - Søker - Søkeren burde vært elektronisk
  - Blitssko    
  - Bildestabilisator    
  - RAW-støtte    

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Canon PowerShot G11   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen