Canon PowerShot D10

PowerShot D10 er Canons første kompaktkamera av denne typen noensinne – ingen andre forbrukerkameraer fra Canon leverer liknende kombinasjoner av løfter om robusthet. D10 hevdes å kunne utholde dyp på opptil 10 meter, temperaturer ned til minus 10 grader, og fall fra høyder på inntil 1,22 meter.

Fysisk

Førsteinntrykket er utmerket. Kameraet har et oppsiktsvekkende og morsomt utseende. Det kan vel ikke kalles elegant i konvensjonell forstand, men kombinasjonen av sølv og asurblått og uvanlige former gjør det etter vår mening til et stilig kamera likevel. Det gjør heller ikke noe at både laderen og USB-kabelen er hvite som – tja, snø, kanskje?

Objektivet, som minner om vinduet på en dykkerklokke, er kanskje et av kameraets svakere punkter. Største vidvinkel er 35 mm, og det er ikke all verden i dag. Objektivet byr heller ikke på mer enn 105 mm tele. Fronten mangler dessuten beskyttelsesdeksel.

På den positive siden kan vi trekke fram at kameraet er utstyrt med maskinvarebasert bildestabilisering. På dette punktet har D10 et fortrinn framfor konkurrenter som Pentax Optio W60.

I bruk

Brukeropplevelsen er positiv fra første stund. Kameraet starter med et pling, og er raskt klart til bruk, knappene er faste og behagelige å bruke, og menyene er i all hovedsak ryddig lagt opp og enkle å benytte.

Hvis vi skal klage på noe, og det skal vi jo gjerne, måtte det være at kameraet kunne ha vært raskere på fotografering med blits – to bilder på 10 sekunder er lite – og at batterikapasiteten er en tanke lav – CIPA antyder 220 bilder. Kameraet kan dessuten ikke ta opp video i ”HD”, noe stadig flere kompaktkameraer blir i stand til å gjøre.

Bildekvalitet

Kameraet leverer bilder med gode og nøyaktige farger, og opp til og med ISO 400 er detaljgjengivelsen absolutt blant de bedre vi har sett komme ut av kompaktkameraer av denne typen – D10 leverer for eksempel bilder som ligger opptil flere hakk foran de vanntette Olympus-kameraene vi har testet.

Oppsummering

 
  Vanntett ned til 10 meter
  Mangler kraftig vidvinkel
 
  Tåler inntil 10 kuldegrader
  Tregt ved foto med blits påslått
 
  God detaljgjengivelse
  Svak bildekvalitet ved ISO 800-1600
 
  Gode farger (treffsikker hvitbalanse)
  Ikke video i ”HD”
 
  Originalt design   Noe svak batterikapasitet
    Raske og velfungerende menyer    

Konklusjon

Å pakke opp Canons vanntette PowerShot er litt som plutselig å få se en blankpolert folkevogn komme kjørende på veien på en fin solskinnsdag. Man kan vanskelig la være å smile. Og så viser det seg at det står bra til under panseret også. Til tross for den høye oppløsningen – 12,1 megapiksler – leverer D10 bilder av høy kvalitet ved lave og middels høye ISO-verdier. Videokvaliteten er også god (30 bilder per sekund m.m.), selv om videoene ikke er i ”HD”-oppløsning (720 p). Og selv om kameraet er litt svakt på enkelte punkter, herunder blitsfotografering, er totalinntrykket vi sitter igjen med at kameraet er hurtig nok til at man nesten aldri blir frustrert av å bruke det.

Men det som gjør at dette kameraet virkelig skiller seg ut er vanntettheten. Svært få kompaktkameraer er vanntette ned til ti meter. Dette kameraet kan virkelig menge seg fiskene. Og det er god fisk.


 

 

Canon PowerShot D10

Klikk her for å lese hele testen

Bildegalleri

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen