Canon PowerShot A95 offisiell

Spesifikasjoner er listet opp på side 2.

Pressemelding

Oslo, 19.august 2004

Canon lanserer nytt flaggskip i PowerShot A-serien

Flere og større bilder i prisguiden

Oslo, 19. august 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, kunngjør i dag sitt nyeste kamera i rekken av kompakte digitalkameraer av høy kvalitet, PowerShot A95 – det nye flaggskipet i A-serien. Modellen erstatter den lovpriste PowerShot A80, og A95 er derfor bygd på de gode erfaringene med denne modellen, men nå med en bildebrikke som yter 5 megapiksler, samt tillegg av FlexiZone AF/AE, utvippbar og dreibar LCD-skjerm, nå 1,8” stor, pluss videoopptak i VGA oppløsning. Hele åtte motivrelaterte programmer er nå inkludert, slik at A95 har hele 21 opptaksmetoder – mer enn noe annet digitalt kamera fra Canon.

A95 inkluderer en rekke av de finessene som finnes i Canons mer avanserte S- og G-serie kameraer, som gir brukeren høy grad av fleksibilitet og kreativ kontroll. Innebygd i kameraet finnes Canons avanserte DIGIC og iSAPS teknologier og 9-punkts AiAF for førsteklasses bildekvalitet og enkel betjening, samt et 3x optisk zoomobjektiv med f/2.8 lysstyrke. Et rikt utvalg av tilbehør inkluderer vidvinkel- og telekonvertere og et vanntett hus for bruk i ugjestmilde omgivelser. Kameraet er videre utstyrt med en Print/Share-knapp, PictBridge utskrift, pluss passbilder og videoutskrift.

Flere og større bilder i prisguiden

"Canons nye flaggskip i PowerShot A-serien tilbyr oppsiktsvekkende valuta for pengene," sier Tom Larsen, produktsjef for fotoavdelingen hos Canon Consumer Imaging i Norge. "Det kombinerer enkel betjening og gunstig pris med høyverdige ytelser og fremragende bildekvalitet. Ved å dele mange funksjoner og finesser med toppmodellen PowerShot Pro1, framstår A95 som et enestående kamera."

Flere piksler og flere valg

Bildebrikken i A95 er en CCD som leverer hele fem millioner bildepunkter, tilstrekkelig til å lage utskrifter med fotografisk kvalitet i papirstørrelser inntil A3 format. De 21 opptaksmetodene dekker alt fra helautomatisk til helt manuell innstilling, slik at brukeren får full kontroll og mulighet til kreativ utfoldelse. I tillegg kan innstillingene forenkle vanskelige opptakssituasjoner, slik at bilderesultatet likevel blir førsteklasses. Den manuelle kontrollen suppleres av programmert automatikk og Blender/Lukker-prioritert automatikk, slik man forventer å finne i avanserte digitale kameraer, samt at PowerShot A95 også kan lagre en selvkomponert favorittinnstilling. Åtte motivrelaterte programmer vil sikre optimal innstilling for motivtyper som Løvverk, Snø, Strand, Fyrverkeri, Under vann, Barn og kjæledyr, pluss Kveldsopptak. Videoopptak med lyd i sekvenser inntil 3 minutter er også mulig, med tilhørende avspilling, faktisk også med en redigeringsfunksjon innebygd i kameraet. Videoopptak i VGA kvalitet kan nå også spilles inn.

Flere og større bilder i prisguiden

Den nye og større LCD-skjermen er 1,8” stor og har variabel betraktningsvinkel. Den kan felles ut og roteres 360 grader, slik at det blir komfortabelt å fotografere fra alle tenkelige posisjoner.

Førsteklasses optikk og ytelser

Det høyverdige og lyssterke f/2,8 objektivet fra Canon har 3x optisk zoom, tilsvarende 38-114 mm i et kamera for 35 mm film, for å dekke de fleste behov. Den spesielt utviklede DIGIC bildeprosessoren integrerer alle bilderelaterte signalprosesser på én enkelt databrikke for å oppnå raskere lagringstid, responsvillig utløser, optimal bildedefinisjon og naturtro farger. iSAPS, en innebygd fotoassistent, analyserer komposisjonen og tar hensyn til faktorer som zoomens posisjon og de rådende lysforholdene, for å avgjøre hvilke innstillinger som vil gi best resultat. Resultatet er raskere autofokus, nøyaktigere automatisk eksponering og presis automatisk hvitbalanse.

Flere og større bilder i prisguiden

9-punkts AiAF garanterer rask og presis fokusering selv når hovedmotivet befinner seg utenfor sentrum av bildet. Dessuten vil den intelligente retningssensoren sørge for at AF-rammen gir forskjellig preferanse, avhengig av om kameraet holdes vannrett eller loddrett, for ytterligere å optimalisere eksponeringen og hvitbalansen, samt å spare tid ved visning av bildene. For første gang i et A-serie kameraer, kan A95 skilte med FlexiZone AF/AE. Denne finessen, som finnes i de avanserte PowerShot Pro-serie kameraene, gjør det mulig å flytte rammen for autofokus til det området som skal gis preferanse, som i sin tur medfører at også lysmålingen vektlegges til dette området.

Tilbehør

Et omfattende utvalg av tilbehør er utviklet for kameraet, for å gjøre det mulig for brukeren å utvide de fotografiske mulighetene og etablere større kompetanse. Et tilpasset undervannshus – vanntett ned til 40 meters dybde – kan leveres som ekstrautstyr, komplett med anti-dugg dobbeltglass og diffusjonsskive for blitsen. Blant ekstrautstyret finnes også en vidvinkelforsats (0,7x) og teleforsats (1,75x), som vil utvide kameraets optiske egenskaper betraktelig, samt en nærlinse for ekstrem nærfotografering.

Avanserte utskrifter

Flere og større bilder i prisguiden

Kameraet har Canons unike Print/Share-knapp innebygd, som lyser når kameraets USB-kontakt er korrekt tilkoblet en PictBridge- eller Canon Direct Print-kompatibel skriver eller en Windows PC. Når den lyser vil et trykk på knappen være alt som skal til for å lage en utskrift av det viste bilde (basert på standardinnstillingene for PictBridge eller Direct Printer på skriveren) eller en automatisk overføring av bildene til PC-en1. Hvis kameraet er koblet til en Canon Compact Photo Printer, vil kamera/skriver-kombinasjonen gjøre det mulig å lage ”movie-prints” (utvalgte indeksbilder fra en videosekvens skrevet ut på et papirbilde i postkort-format), samt ”Photo ID” (flere passbilder i valgbare størrelser på ett ark).

Deling av bilder på nettet

Medlemskap i Canons nettjeneste CANON iMAGE GATEWAY er inkludert når du kjøper et Canon Powershot A95. Her får du inntil 100 MB gratis lagringsplass for de bildene du vil plassere i ditt nettbaserte album. Både stillbilder og videosekvenser2 kan overføres og lagres i et beskyttet område som bare du har tilgang til, men du kan naturligvis gi familie og venner tilgang, om du vil.

Omfattende programvare

Kameraet leveres med programmene ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Mac) for lettvint og praktisk organisering, arkivering, betraktning og utskrift av bilder. Programpakken inneholder også PhotoStitch for panorama, samt ArcSoft PhotoImpression og VideoImpression for henholdsvis bildebehandling og videoredigering.

Prisantydning: Canon PowerShot A95 kr. 3.899,00

Salgstart: August 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen