Canon PowerShot A80 annonsert

Canon PowerShot A70 er et av de mest populære kameraene på markedet, så PowerShot A80 må være en viktig lansering for Canon.

Kameraet har fått en fysisk større bildebrikke på 1/1.8 tommer, og dermed har det blitt plass til 4 Megapiksler. Dette lover godt for bildekvaliteten.

Dessverre har objektivet med 3x optisk zoom fått noe dårligere vidvinkel, 38 mm. mot 35 mm på den gamle modellen. Til gjengjeld har det selvsagt noe kraftigere tele.

Bildebrikkene Canon bruker med 4 Megapiksler oppløsning er åpenbart ikke optimalisert for å ta video i VGA-oppløsning. A80 får dermed lavere videoppløsning med 320x240 piksler mot A70s 640x480 piksler. Det samme så vi med Ixus 400 i forhold til Ixus V3.

En viktig forbedring i forhold til A70 er den vridbare LCD-skjermen. Vridbare LCD-skjermer er meget praktiske, særlig når man skal ta bilder fra spesielle vinkler. Dessverre er LCD-skjermen bare på 1.5 tommer, men noe må jo også Canon ha som skille mellom A-serien og den dyrere G-serien.

Canon PowerShot A80 kommer i slutten av oktober, til en antydet pris på kr. 4445.

Du kan finne flere forskjeller mellom A70 og A80 i vår side-ved-side oversikt. Mer informasjon finnes også i pressemeldingen fra Canon Norge og i spesifikasjonstabellene på de neste sidene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen