Canon PowerShot A75 annonsert

Canons nye døråpner til digital fotografisk utfoldelse

Oslo, 9. februar, 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, kunngjør lanseringen av et nytt digitalt zoomkamera, en døråpner til den spennende digitale fotoverden, PowerShot A75 med 3,2 megapixels oppløsning. Kameraet byr på en rekke nye finesser, som en ”Special Scene Mode” for å sikre optimale resultater under vanskelige lysforhold og en ”Print/Share”-knapp for enkel utskrift og nedlasting til en Windows PC.

Opptaksmetoder
PowerShot A75 har 13 opptaksmodi, deriblant ”Special Scene” modus. Den har seks ferdig definerte opptaksprogrammer som optimaliserer kameraets hvitbalanse, eksponering og andre innstillinger for ulike opptakssituasjoner. Disse motivrelaterte programmene er ”Fyrverkeri”, ”Løvverk”, ”Strand”, ”Snø” og ”Innendørs”. Videre kan kameraet foreta opptak av levende video i inntil 3 minutters sekvenser (QVGA/QQVGA) eller 30 sekunder (VGA), komplett med lyd og mulighet til videoredigering i kameraet.

Rask autofokus
En 9-punkts AiAF er i stand til raskt å fokusere kameraets 3x optiske zoomobjektiv selv om motivet befinner seg utenfor sentrum av bildet, men kan også kobles om til fokusering i sentrum. En innebygd lampe assisterer autofokus i svak belysning og kameraet kan fokusere helt ned til 5 cm avstand. Blitzen kan synkroniseres med langsom lukkertid og har innebygd funksjon for å motvirke røde blitzøyne. Når LCD-skjermen er avslått, kan kameraet ta inntil 12 seriebilder med hele 2,2 bilder i sekundet, i Stor/Fin bildekvalitet.

DIGIC prosessor innebygd
PowerShot A75 er utstyrt med den samme avanserte DIGIC bildeprosessor som nå finnes i hele utvalget av Canons digitale kameramodeller, helt opp til den digitale speilrefleksen EOS 10D og den profesjonelle serien PowerShot Pro1, og får dermed den samme hurtige og presise signalbehandlingen og de prisbelønte algoritmene for bildebehandling. En intelligent retningssensor registrerer kameraets posisjon i opptaksøyeblikket og vil automatisk rotere bildet for rettvendt visning ved avspilling.

Lettvint direkte utskrift
Kameraet har Canons nye ”Print/Share”-knapp, som lyser opp når en vellykket forbindelse mellom kameraets USB-kontakt og en kompatibel skriver eller Windows PC er etablert. Trykk på knappen når den lyser og en utskrift av aktivt bilde blir utført automatisk i henhold til skriverens innstillinger, eller overføres automatisk til PC-en . Kameraet overfører alle bildene, alle bildene som ikke allerede er overført eller alle bildene som er markert for overføring, avhengig av kameraets innstillinger.

Utvidet funksjon for direkte utskrift
PowerShot A75 har også fått tildelt muligheten til PC-fri direkte utskriftsfunksjon. Når kameraet er tilkoblet en Canon Compact Photo skriver, vil en ”Movie Print” modus dele en utvalgt videosekvens i like deler og skrive ut inntil 63 indeksbilder på ett enkelt fotopapir i postkortformat (100 x 148 mm). Denne finessen er ideell for å analysere et golfslag eller et skihopp, eller å fryse en bevegelse. En “ID Photo Print” funksjon skriver ut et antall holdbare passbilder (i valgbar størrelse) på ett enkelt ark. Kameraet kan også benyttes for direkte utskrift til enhver PictBridge-tilpasset skriver, uavhengig av fabrikat.

Tilbehør
En serie tilbehør er tilgjengelig, deriblant vidvinkel- og teleforsatser, nærlinse og et undervannshus som er vanntett ned til 40 m dybde, i tillegg til å beskytte kameraet mot støv, sand og snø. Kameraet blir levert med et 32 MB CompactFlash (CF) minnekort med høy overføringshastighet.

Programvare og tilgang til CANON iMAGE GATEWAY
Programpakken som følger kameraene inkluderer ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Mac) for organisering og utskrift av bilder. Dessuten er PhotoStitch inkludert, for å stifte sammen flere bilder, samt ArcSoft PhotoStudio for bildebehandling og ArcSoft VideoImpression for videoredigering. Inkluderte drivere er TWAIN (Windows 98/2000) og WIA (Windows Me). Støtte for Picture Transfer Protocol (PTP) innebærer automatisk kommunikasjon med Windows XP og Mac OS X (v10.1/v10.2) uten installasjon av drivere.

Prisantydning:
Canon PowerShot A75 kr. 3.499,00
Salgstart: Mars

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen