Canon PowerShot A520 erstatter A85

Se større bilder i produktguiden


Mange små forbedringer
De første endringene man legger merke til er nytt design, mindre størrelse og større zoomområde. Kameraet er nå utstyrt med et objektiv som gir brennvidder tilsvarende 35-140mm, og har lysstyrke på f/2,6-5,5.

Canon har klart å redusere størrelsen på kameraet ved å bruke en teknologi som gir mer kompakt objektiv, og ved å bytte ut Compact Flash med MMC/SD-kort. Vi ser at de fleste produsenter nå går over til dette formatet, og det gir umiddelbar gevinst i form av mindre kameraer.

Oppløsningen på bildene er den samme som på før, men Canon har gjort endringer på designet av objektivet, som gjør at det skal gi skarpere bilder. I følge Canon skal det nå være mulig å skrive ut bilder i A3-format.

Seriebildefunksjonen skal nå være i stand til å ta opptil 12 bilder med en hastighet på 2,3 bilder i sekundet. Dette er en forbedring på omtrent 50% både i antall bilder og i hastighet i forhold til forgjengeren, og kan være veldig bra å ha hvis man skal ta bilde av raskt foranderlige motiver.

 

Ikke større skjerm

Se større bilder i produktguiden

Dessverre har ikke Canon funnet plass til større skjerm enn 1,8 tommer, noe som blant annet at de har valgt å beholde den optiske søkeren. Det er ulike meninger om hvor vidt dette er nødvendig lengre, men mange liker å bruke den, særlig når det er vanskelige forhold for skjermen. Hvor god skjermen er i spesielt svakt eller spesielt sterkt lys må testes før vi kan uttale oss om det.

En viktig detalj med PowerShot A520 er at det har mulighet til å vise det siste bildet på skjermen så lenge du måtte ønske, uten å stille om til avspillingsmodus. Det gjør at du du er klar til å ta nye bilder med bare et enkelt trykk på utløserknappen. Dette er en stor fordel når et motiv dukker opp, og du trenger mulighet til å ta bildet raskt og ikke har tid til å stille om kameraet til opptaksmodus igjen.

Anbefalt utsalgspris for kameraet er 2949 kroner, og salgsstart er i februar. For ytterligere spesifikasjoner se produktguiden, og en sammenlikning mellom A85 og A520.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen