Canon PowerShot A400 annonsert

Spesifikasjonene finnes på side 2.

Pressemelding

Oslo, 19.august 2004

Canon lanserer nytt morsomt PowerShot – i farger

Oslo, 19. august 2004. Canon, en ledende produsent av fotografiske produkter og bildeteknologi, kunngjør i dag lanseringen av en ny serie digitale kameraer, hvor

Flere og større bilder i prisguiden

PowerShot A400 er det første – tilgjengelig i fire attraktive farger. Dette 3,2 megapiksel kamera er utstyrt med en 2,2x optisk zoom og DIGIC prosessor for førsteklasses bildekvalitet. Det pålitelige 9-punkts AiAF autofokus, den intelligente retningssensoren og 12 opptaksmetoder bidrar til enkel og vellykket fotografering, selv under krevende opptaksforhold.

Denne nye modellen bruker minnekort av typen Secure Digital (SD), som gjør det mulig å bygge kameraet lite og lett, slik en amatørfotograf vil ha det. PowerShot A400 byr på en intelligent retningssensor som registrerer at du tar høydebilder, det kan ta opp 3 minutters videosekvenser eller 30 s. med VGA oppløsning, som er en nyhet. Med den innebygde Print/Share-knappen blir direkte utskrift og opplasting til en Windows PC særdeles enkelt, og du får 100 MB lagringsplass for dine fotoalbum på nettstedet Canon iMAGE GATEWAY inkludert i prisen. A400 er konstruert med fokus på morsom og enkel fotografering for alle.

Zoom inn på kvalitetsbilder

Flere og større bilder i prisguiden

A400 er utstyrt med den samme teknologien som finnes i Canons profesjonelle digitale kompaktkameraer – en DIGIC prosessor og iSAPS – alt for å sikre høy bildekvalitet. Den tilpassede DIGIC-prosessoren integrerer alle algoritmene for beregning av bildets parametere, alt inkludert i én eneste databrikke for å levere raskere prosess, raskere utløserrespons, optimal bildedefinisjon og konstant, presis og naturtro fargegjengivelse. iSAPS er fotografens innebygde assistent ved at den analyserer faktorer som er relatert til komposisjonen, slik som zoomens innstilling og motivets belysning, slik at kameraet kan gjenkjenne motivets karakteristikk. Resultatet er raskere autofokus, nøyaktigere automatisk eksponering og presis hvitbalanse.

Objektivet er en 2,2x optisk zoom av høy kvalitet, med brennvidder som tilsvarer 45-100 mm ved 35 mm film, som gjør A400 spesielt godt egnet for portretter. Nærfotografering er også enkelt, takket være makrofunksjonen med 5 cm nærgrense.

Funksjoner for enkelhets skyld

Flere og større bilder i prisguiden

Selv om kameraet har finesser som vil tilfredsstille selv erfarne fotografer, er A400 utviklet med tanke på nybegynnere som vil ha enkel, problemfri betjening. Med 9-punkts AiAF vil A400 fokusere automatisk, raskt, nøyaktig og korrekt, selv når motivet ikke befinner seg i sentrum, men det er også mulig å velge ett-punkts autofokus i sentrum. En hjelpelampe tenner automatisk for å støtte autofokus under svake lysforhold.

Med sine 12 opptaksmetoder er A400 godt utstyrt til å fange det beste bildet til enhver tid. Foruten helautomatikk, finnes også manuell, panoramaopptak og video, samt 8 motivrelaterte programmer der hvitbalanse, eksponering og andre innstillinger optimaliseres i henhold til opptaksforholdene. Motivene inkluderer ”portrett”, ”kveldsopptak”, ”fyrverkeri”, ”løvverk”, ”strand”, ”snø”, ”under vann” og ”innendørs”.

Den intelligente retningssensoren merker om kameraet holdes horisontalt eller vertikalt under fotograferingen. I tillegg til å snu bildet riktig vei ved avspilling, vil funksjonen også optimalisere autofokus, hvitbalanse og eksponering, for eksempel gi kameraet beskjed om hvor himmelen er, når eksponeringen skal stilles inn.

Utviklet for å ha det morsomt

Flere og større bilder i prisguiden

Fire farger støtter opp under den moderne formgivningen – sølv,blå, grønn eller oransje. Fordi kameraet lagrer bildene på et SD minnekort, er A400 omkring 10 % lettere og 11 % mindre enn sin forgjenger (til tross for at zoomobjektiv er lagt til), slik at kameraet blir lett å ta med seg overalt. Som ekstrautstyr finnes et undervannshus som tåler dybde ned til 3 meter, men som også gir kameraet beskyttelse på stranden, i båten, i skibakken og andre uvennlige omgivelser for et kamera.

A400 kan ta opp inntil 3 minutters videoklipp (inntil 30 sekunder med den nye VGA-oppløsningen) med samtidig opptak og avspilling av lyd. Alle videosekvenser kan redigeres i kameraet, som også har utgang for å vise bilder og videoopptak på en TV.

Direkte utskrift på enkleste vis

Flere og større bilder i prisguiden

Innebygd i kameraet er det en spesiell Canon-finesse kalt ”Print/Share”, en knapp som lyser når vellykket tilkobling er foretatt mellom kameraets USB-port og en PictBridge-kompatibel skriver eller en Windows PC. Når lampen lyser vil et trykk på knappen starte utskrift av det viste bildet (basert på standard PictBridge eller Direct Print innstilling på skriveren) eller automatisk overføre bildene til PC-en (1). Når en Canon Compact Photo Printer er tilkoblet, vil kamera/skriver-kombinasjonen tillate utskrift av ”movie-prints” (enkeltbilder fra videosekvensen som små indeksbilder på et enkelt papirbilde) eller ”photo ID” (flere passbilder på et ark).

Privat fotogalleri på nettet

Flere og større bilder i prisguiden

Inkludert i prisen for kameraet er et medlemskap i Canons nettsted CANON iMAGE GATEWAY, der du får 100 MB gratis til rådighet for dine bilder. Foruten stillbilder kan du nå også overføre videoklipp (2) til nettstedet, hvor du kan du opprette beskyttede album, som du kan gi familie og venner tilgang til.

Omfattende programpakke

Kameraet leveres med programmet ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Mac) for sortering, arkivering og utskrift av bildene dine. Øvrige programmer inkluderer PhotoStitch for å sette sammen panoramabilder, samt ArcSoft PhotoImpression og VideoImpression for bildebehandling og videoredigering.

A400 har en lettfattelig meny, bl.a. på norsk. Totalt 14 menyspråk er tilgjengelig, nå også russisk og portugisisk.

Prisantydning: Canon PowerShot A400 kr. 1.799,00

Salgstart: August 2004

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen