Canon på offensiven

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HV10 HDV

Alternativ tekst mangler
Canon har lansert HV10 HDV, et HD videokamera som kan ta opp i 1920 x 1080. Til tross for dette, veier det bare ca 440g.

Kameraet har innebygd optisk bildestabilisator, og Canon sier at de har brukt mye av teknologien fra EF-objektiver og profesjonelle TV-objektiver i objektivet i kameraet. Hva det innebærer i praksis vet vi ikke, og det kan vel egentlig bety hva som helst, eller nesten ingen ting. Objektivet har 10x optisk zoom

I likhet med sin profesjonelle storebror, XL-H1, har også HV10 HDV fått Canons nye Digic DV II signalprosessor. Den er kraftig nok til å håndtere den store mengden data som kreves av et så høyoppløst videobilde.

Kameraet kan også ta stillbilder. Du kan få bilder på 3.1 megapiksler lagret på MiniDS-kort, eller 2 megapiksler lagret på tapen, og i seriebildemodus kan du få opp til 5 bilder pr. sekund. Vi mistenker at sensoren ikke har høyere oppløsning enn 2 megapiksler, så den høyere oppløsningen skjer antakelig ved interpolasjon.

Canon sier at kameraet har et nytt, og mye raskere autofokussystem. Det benytter en ekstern sensor i tillegg til den vanlige TTL-fokuseringen (gjennom objektivet).

I USA får kameraet en veiledende pris på $1299

 

DC22 DVD

Alternativ tekst mangler
I samme slengen lanserer Canon også DC22 DVD, et videokamera som lagrer rett på DVD. Nytt denne gangen er at det støtter to-lags plater, slik at du får høyere kapasitet på hver plate. I topp kvalitet får du nå plass til 36 minutter. I standaradkvalitet, 54 minutter og i longplay-kvalitet 108 minutter.

Kameraet har 10x zoom, og en 6,9cm (2,7 tommer) LCD-skjerm i 16:9-format. Du har mulighet for å ta stillbilder i opp til 2.2 megapiksler uten interpolasjon.

DC22 DVD blir tilgjengelig i USA i slutten av august, og får en veiledende pris på $699

Vi kjenner ikke til når de vil komme til Norge, eller hva de vil koste, men venter en Norsk lansering om ikke alt for lenge.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen