Canon overrasker med mini-Ixus

Ixus II får et utseende ganske likt gamle V3, men får en ny "platina hvit" finish.

Kameraet er også tynnere og lettere, og det har Canon klart å få til ved å lage det Canon hevder er verdens minste innfellbare 2x objektiv.

Batteriet, blitsen og en rekke andre komponenter er også gjort mindre. Dessverre har Canon også overraskende gått bort fra CompactFlash minne på kameraet, Ixus II bruker SD-minne. SD-minne er dyrere og har mindre kapasitet.

Kameraet kommer allerede ved månedsskiftet mai/juni, og har prisantydning kr. 4.295. Ixus 400 har til sammenlikning en veiledende pris på kr. 5495, men koster likevel tusenlappen mindre i de rimeligste butikkene.

Pressemeldinger følger under.

NESTE SIDE: SPESIFIKASJONER

 

Kommentarer eller spørsmål? Bruk forumet vårt!

Linker:

Pressemelding

Digital IXUS II - neste generasjon i form og størrelse

Oslo, 2. mai, 2003. Canon, verdens ledende produsent av fotografisk utstyr og teknologi, introduserer i dag det nye, stilige Digital IXUS II - vårt minste digitale kamera hittil. Med en ren, ny platina hvit finish og velformet design, er denne elegante og velutstyrte nye generasjon Digital IXUS en klassiker allerede ved introduksjonen.

Digital IXUS II er slank og lekker, bygd helt i metall og med en uimotståelig silkemyk finish. Det byr på verdens minste 2x innfellbare zoomobjektiv, 3,2 megapixels oppløsning, videoklipp og lydopptak, alt pakket inn i det slankeste og letteste Digital IXUS noensinne.
"Med sin oppsiktsvekkende design og uovertrufne kvalitetskonstruksjon, imøtekommer dette framtidsrettede kamera selve kjernen i filosofien omkring Digital IXUS", forklarer Tom Larsen, produktsjef for fotoavdelingen hos Canon Norge AS. "Den nye generasjon Digital IXUS II handler om eleganse og ultra-kompakt form, som føles storartet mellom hendene".
For å gjøre kameraet til det minste hittil, har Canon miniatyrisert nær sagt ethvert element i konstruksjonen. Det inkluderer et 'one dime' objektiv, førstegangs bruk av kompakte SD minnekort, den minste blitzen som er benyttet i et Canon digitalkamera, redusert batteristørrelse og den unike DIGIC signalprosessoren. Til tross for sin ufattelig kompakte form, byr Digital IXUS II på 3,2 megapixels oppløsning, som er den mest populære blant det store publikum, for å lage utskrifter av fotografisk kvalitet i A4 format.

Verdens minste inntrekkbare 2x zoom
Digital IXUS II introduserer verdens minste inntrekkbare 2 x optiske zoom. Nicknamed by Canon ingeniører har gitt det klengenavnet 'one dime lens' for sin evne til å skjule seg under en amerikansk 10-cent mynt. Det har f2.8 - f3.9 lysstyrke og måler utrolige 17,9 mm i lengde (foldet sammen). Samtidig som antall bildepunkter øker og objektivet blir mindre, blir den optiske kvaliteten avgjørende for å sikre høy bildekvalitet. Canons ekspertise innen avanserte optiske materialer og støping av glasselementer, har gjort det mulig å inkludere linser med asfærisk overflate i objektivets konstruksjon. Det sikrer en bildeskarphet som ikke er mulig fra konvensjonelle objektiver. Takket være 3,2x digital zoom, kombinert med den 2x optiske zoomen, vil Digital IXUS II levere imponerende 6,4x zoomeffekt.

Store ytelser fra små komponenter
Den nye Digital IXUS II skal ikke honoreres for sin ytre eleganse alene. Innsiden er minst like attraktiv. Den byr på videoopptak i sekvenser opptil tre minutters lengde med lyd, som du kan spille av og redigere i kameraet. For stillbilder kan du legge på 60 sekunders kommentar til hvert bilde. Rask og nøyaktig fokusering er sikret ved hjelp av et bredt målefelt med ni målepunkter og AiAF analyse (Artificial Intelligence Auto Focusing), samtidig som korrekt eksponering blir ivaretatt automatisk med valg av tre lysmålingsmetoder; evaluerende, sentrumsdominert gjennomsnitt eller punktmåling. Et nyutviklet Li-Ion oppladbart batteri, som er 24% mindre enn før, leverer flere bilder pr. oppladning enn Digital IXUS v³, til tross for at Digital IXUS II er både mindre og lettere.

Perfekt balanse på et blunk
Fordelen med høyere oppløsning er bare nyttig hvis prosessoren i kameraet er i stand til å håndtere de økte datamengdene, en prosess som må skjer på brøkdelen av et sekund. Det er her Canons DIGIC (DIGital Imaging Core) prosessor spiller en avgjørende rolle, optimalt utviklet for Canons digitale kameraer. DIGIC er integrert i Digital IXUS II der den ivaretar nøyaktige kalkulasjoner av viktige data for å levere den høyeste bildekvaliteten. De intrikate algoritmene som trengs for å beregne hvitbalansen og fargegjengivelsen foretas av DIGIC med en hastighet så rask at den også øker kameraets totale respons. Ved å samle alle viktige funksjoner på én databrikke, blir også størrelsen og strømforbruket redusert. Resultatet er flere perfekte bilder på kortere tid.

Fotografens assistent
Selv før utløseren trykkes helt ned, har Digital IXUS II analysert motivet for å gi deg et perfekt bilde. Canons unike iSAPS (intelligent scene analysis based on photographic space) er en teknologi som fungerer som fotografens assistent. Den innhenter informasjon om brennvidde, lysforhold og kamerainnstillinger. Disse dataene sammenlignes med en bildebank i kameraets minne, der informasjon om optimal innstilling av fokus, hvitbalanse og eksponering er forhåndsprogrammert. Det eneste som gjenstår er å finjustere balansen til det aktuelle motiv. Dette gir Digital IXUS II raskere og mer presis autofokus, nøyaktigere eksponering og velbalansert hvitbalanse i enhver opptakssituasjon.

Utskrift - her og nå
Papirkopier av ekte fotografisk kvalitet kan du lage hvor-som-helst, selv uten en datamaskin, takket være den batteridrevne skriveren Canon Card Photo Printer CP-300. Den er et perfekt tilbehør til Digital IXUS II. Spesielle media med postkort-standard gjør det mulig å sende dine egne, selvlagde postkort, klar til avsendelse, bare to minutter etter at du tok bildet. Plugg inn, velg bilde og skriv ut.
Nettkontakt - CANON iMAGE GATEWAY
CANON iMAGE GATEWAY gir hver eier av Digital IXUS II hele 100MB med albumplass på Internet for lagring og deling av favorittbilder. Dessuten kan nye oppstartsbilder og lydeffekter, slik som lukkerlyd, lastes ned herfra for å tilpasse kameraet til din egen personlige smak, akkurat som når du velger ringelyder til mobiltelefonen din.
Fotografering over alt - under vann, på stranden og i snøen
For dykking og andre aktiviteter ved og på sjøen, har Canon lagd et nytt vanntett hus, som tåler dybder ned til 40 meter. En diffuseringsskive for blitzen reduserer refleksjoner fra urenheter i vannet og gir klarere bilder, spesielt ved nærfotografering. Et nytt to-lags glass hindrer duggdannelser og store, brukervennlige knapper lar deg betjene alle kamerafunksjoner, selv med hansker.
Tilbehør og programvare inkludert
Kameraet leveres med en USB-kabel, en videokabel og et SD minnekort (16 MB). Dessuten får du programvarene Canon ZoomBrowser EX (Windows), ImageBrowser (Mac), PhotoRecord, PhotoStitch og RemoteCapture. For mer avansert bildebehandling og redigering av video leveres Arcsoft PhotoImpression og VideoImpression. Kameraet er kompatibelt med PTP (Picture Transfer Protocol), så drivere for nedlasting av bilder til Windows XP eller Mac OS X (v10.1/v10.2) er ikke nødvendig.


Prisantydning:
Canon Digital IXUS II Kr. 4.295,00

Salgstart i mai / juni

Bakgrunnsdata om Canon:
Canon er et verdensomspennende konsern som i 2002 omsatte for 190 milliarder norske kroner, og er anerkjent som en av verdens ledende innovatør og leverandør av løsninger for bilde- og informasjonsteknologi for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

Canon Norge er et heleid datterselskap av Canon Europa. I Norge markedsføres våre produkter og løsninger gjennom selskapets 7 regionkontorer, 7 deleide selskaper samt forhandlere, kjeder og distributører. Konsernet Canon Norge as hadde i 2002 en omsetning på 1 033 millioner norske kroner og ved utgangen av året var det 384 ansatte.

Canon Consumer Imaging (CCI) er et selvstendig forretningsområde i Canon Norge as, og har spesialisert seg på salg og markedsføring av Canons volumprodukter med tilhørende tjenester. Produktområdene omfatter foto, video, skrivere, skannere, faks, multifunksjonsprodukter med mer.

NESTE SIDE: SPESIFIKASJONER

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen