Canon oppgraderer videokameraserie

Canon lanserer ny serie med MVX200 videokameraer

Oslo 9. februar 2004. Canon, ledende leverandør innen foto- og bildeteknologi, lanserer i dag sine 1.33 Megapixel MVX250i, MVX200i og MVX200 videokameraer. Kameraene har helt nytt utseende og er 40% mindre enn MVX100-serien som de erstatter. MVX250i har 18x zoom mens MVX200i og MVX200 har 14x zoom. Alle modellene har høyoppløselig 16:9 modus og Canons nye DIGIC DV prosessor for behandling av video og stillbilde med delt bane. Disse videokameraene er de første fra Canon med Print/Share knapp som forenkler både PC-fri utskrift av digitalbilder direkte fra fotoskrivere og PC/Internett opplasting.

Videokameraene har helt ny stil med et kompakt kamerahus og komponenter i krom og metall som omgir linsetrommelen. De viser Canons holdning når det gjelder å benytte stadig stiligere design i sine produkter, en innstilling som førte frem til den utrolig vellykkede IXUS-serien med kompakte film- og digitalkameraer.

CCD-sensor og behandling
Den 1,33 megapiksler 1/4,5 tommers CCD-sensoren benytter 1,23 effektive megapiksler når den lagrer på minnekort og 860k effektive piksler når den lagrer på miniDV tape. DIGIC DV-prosessoren har alle viktige funksjoner for behandling og minne på en enkelt chip. To atskilte baner benyttes for film og stillbilder og muliggjør separat optimalisering av algoritmer og behandling av de ulike utdata. Dermed elimineres alle kompromisser som ellers må gjøres når det gjelder bildekvalitet under samtidig opptak av video/stillbilde på en effektiv måte. DIGIC DV er designet for å gjenskape farger, toner og detaljer fylt med ‘følelser’, noe Canon har funnet at brukerne setter pris på: rødere epler, blåere himmel og grønnere gress. Både vanlig og høyoppløselig 16:9 vidvinkel er mulig. Bildestabilisering begrenser effektivt bilderystelse, dermed kan man glemme behovet for stativ i de fleste situasjoner.

Brede zoom-muligheter
Videokameraene har 18X/360X optisk/kombinert zoom (MVX250i), 14X/280X (MVX200i og MVX200). Et tosidig asfærisk linseelement eliminerer sfæriske avvik og gir klar og skarp gjengivelse over hele bildet.

Et Super Spectra belegg brukes for å undertrykke ’spøkelsesbilder’ som man kan se på andre kameraer når man tar bilder av lyskilder som stearinlys, samt flakking som kan gi utvaskede bilder.

Print/Share knapp
Straks en PC eller PictBridge kompatibel direkteskriver av et hvilket som helst merke kobles direkte til videokameraet med en USB-kabel, vises et Print/Share knapp lys øverst på videokameraet for å indikere vellykket tilkobling. Utstyret går automatisk i modus for enten filoverføring eller direkteutskrift, med riktig meny som vises i det store 2,5" displayet. Stillbilder eller filmklipp/filmsekvens for overføring velges/bekreftes i displayet og et trykk på Print/Share knappen starter utskrift eller overføring.

Digital stillbildekapasitet
En mekanisk lukker sørger for ekte digital stillbildefunksjonalitet og eliminerer uklarheten som kan være plagsom på vanlige videokameraer. Fortløpende stillbilder kan tas opp i SXGA-oppløsning med enten 5 eller 3 bilder i sekundet. Auto Exposure Bracketing hjelper brukerne med å få den riktige eksponeringen under vanskelige lysforhold ved å ta tre etterfølgende bilder, hvert med noe forskjellig eksponeringsinnstilling. Stillbildene kan lagres på minnekort samtidig som man tar opp video på tape. Bildet deles i tre autofokus deler som kan velges individuelt, spesielt praktisk når motivet ikke er sentrert.

Exif brukes for å lagre informasjon om kamerainnstillingen med digitale stillbildefiler, gjort tilgjengelige for kompatible skrivere for automatisk å kunne forbedre fotoutskriften. Stitch assist programet gjør at man kan lage en serie med stillbilder som er 'leddet sammen' og senere flette dem ved hjelp av et automatisk spesialprogram for å lage et enkelt superbredt panoramabilde.

Bredt utvalg innstillinger
MVX250i har Super Night modus med en LED for å gjøre opptak i mørket, pluss en ny Night+ modus som gjør det mulig å slå LED av og på mens man gjør opptak. Alle videokameraene i serien har i tillegg åtte innstillinger: Full Auto, Auto, Sports, Portrait, Spotlight, Sand and Snow, Low Light og Night. Kreative digitaleffekter omfatter Art, Sepia, Monochrome, Mosaic, Mirror, Cube og Wave, med 9 ‘fade’ innstillinger man kan velge mellom. En modus for huddetaljer mykner hudnyansene for å gi mer flatterende og varme resultater, dermed er det slutt på de grove og lite pene resultatene fra vanlige videokameraer.

Motion-JPEG
Internett-deling av klipp og filmsekvenser er blitt enklere med muligheten til å ta opp Motion-JPEG filer direkte til MMC eller SD minnekort. Omdanning av filmsekvenser lagret på tape til Motion-JPEG og overføring til MMC- eller SD-kort internt i kameraet støttes. Avhengig av minnekortets kapasitet kan opp til 60 minutter med enten QVGA- eller QQVGA-format tas opp rett på kortet.

Programvare
Programvare for toveis kommunikasjon - DV Messenger 2.0 – kombinerer elementer fra Microsoft Windows Messenger og Canons egen nettverksløsning. Den gir toveis (peer-to-peer) kommunikasjon samtidig som den også muliggjør utveksling av lyd- og videodata – live eller opptak – over Internett. I tillegg til kamera- og VCR-innstillinger, gir videokameraets faste nettverksmodus DV Messenger 2.0 fjernkontroll over videokameraet, slik at man kan lage fjernopptak av foto og video samt ta opp video chat/streaming via Internett.

Tilknytninger
Videokameraene har både DV- og USB-kontakter. DV-terminalen muliggjør dubbing av høy kvalitet uten tap av oppløsning, tilknytning til en PC's IEEE1394 utgang for ikke lineær redigering og høyhastighet filoverføring av stillbilder og videofiler fra videokameraets minnekort.

Analog/digital konverter
Alle modellene har en analog-inn utgang og analog/digital konverter. Analogt utstyr som VHS-spillere eller analoge videokameraer kan plugges inn for at deres analoge signaler skal konverteres til digitale. Deretter kan de lagres direkte på videokameraet eller sendes til digitalt lagringsutstyr som en PC.

Flerspråklig display
Displayet kan innstilles på ett av 8 språk: engelsk, fransk, tysk, italiensk, russisk, kinesisk og japansk.
Prisantydning: Fra 7999,-
Salgstart: April

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen